Tariful lui Victor Ciorbea: 700 lei, bani publici, pentru fiecare cuvânt rostit

DE Petre Bădică | Actualizat: 18.10.2018 - 13:37

Actualul Avocat al Poporului a reușit performanța de a nu scoate niciun sunet în timpul mandatului de Senator al României. În afara momentelor protocolare ale depunerii jurământului și plecării sale din Senat.

SHARE

E Victor Cirobea mai molcom, dar când se apucă de tăcut nu îl mai oprește nimeni. Ciorbea a devenit senator în decembrie 2012 pe listele PNL. În mandatul său, care a durat 17 luni, actualul Avocat al Poporului a rostit 110 cuvinte și a câștigat peste 78.000 de lei. O medie de 700 de lei, bani publici pentru fiecare cuvânt rostit.

Pe ce s-au dus banii

Victor Ciorbea a preluat mandatul în 19 decembrie 2012, când a depus jurământul, prilej pentru a rosti, de la tribuna Senatului, în jur de 60 de cuvinte. A doua oară când a deschis gura (de fapt a și închis-o) a fost pe 8 aprilie 2014, atunci când a anunțat că demisionează, fiind ales Avocat al Poporului. A făcut-o scurt și la obiect în vreo 50 de cuvinte, potrivit stenogramelor de la Senat consultate de Newsweek România.

Potrivit declarației sale de avere, în 2013 Ciorbea a câștigat ca senator 58.753 de lei, adică 4.900 de lei pe lună. Dacă mai adăugăm cele 4 luni cât a stat în Senat în 2014, reiese că Ciorbea a mai încasat  19.600 de lei.

În mandatul său incomlpet de Senator (2012-2014) actualul Avocat al Poporului a vorbit în Plenul Senatului de două ori, în total rostind 110 cuvinte pentru care a primit 78.535 de lei, adică 17.000 de euro. De unde rezultă că Ciorbea a încasat  154 de euro pentru fiecare cuvânt spus în Senat. Banii sunt publici, de la buget.

Zgârcit cu propunerile legsilative

Ciorbea a avut activitate zero pe line: nu a dat nicio declarație politică, nu a adresat nicio întrebare, nicio interpelare. Nici măcar procesul legislaltiv nu l-a interesat foarte tare. Și-a pus semnătura pe 15 inițiative legislative, adică o medie de una pe lună. A semnat pentru „Propunere legislativă privind modificarea Legii nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public”, „Propunere legislativă privind insolvenţa persoanelor fizice”, „Propunere de modificare a Constituției” dar și o „Propunere legislativă privind Cinematografia şi Industria Filmului”.

Ciorbea a fost ales senator de București deși s-a născut în juețul Alba.

Citește și Ciorbea, cel mai bine plătit avocat al infractorilor

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -