Sute de oameni au stat la cozi imense în centrul Capitalei pentru a se înscrie pe o listă de așteptare pentru case de 35.000 €.
Bucureștenii au dat datele personale și informații despre veniturile și familiile lor.
Sute de bucureșteni au stat la coadă să-și ia case cu 35.000 € de la George Simion. Ce au completat?
Bucureștenii care au stat la coadă marți, în fața Magazinului București unde are sediul de campanie George Simion, candidatul AUR pentru funția de președinte al României, s-au înscris pe liste ”prioritare” pentru apartamente ieftine.
Mulți reticenți atunci când li se cer date personale în instituții, acum au dat fără nicio problemă informații despre venituri, familie, au dat CNP-ul, telefonul și au semnat pe liste de așteptare pentru cele 1.000.000 de apartamente promise de George Simion.
Citește și: Simion, întrebat de Newsweek cât a plătit să fie la o reuniune unde vorbește Trump: „Vidanjorilor!”
Mai mult Simion le-a promis chiar și refinanțări de credite cu dobândă 0.
Pentru acest lucru vor trebui să-l voteze. Nu se știe însă cum vor face dovada acestui vot.
„În cadrul acestui program se vor construi până la 1.000.000 (un milion) de apartamente, la cele mai noi standarde, împărțite teritorial după cererea solicitanților înscriși în program.
Ele vor fi amplasate în imediată apropiere a orașelor mari parțial suprasaturate urbanistic, cu toată infrastructura aferentă, cu utilitățile necesare la o capacitate corelată cu consumurile. Dotările acestor ansambluri vor fi în raport direct cu numărul populației +20%, pentru a avea acoperit în timp un grad de creștere organică a ansamblurilor.
Totodată, în aceste zone vor fi grădinițe, școli, cabinete medicale, spații comerciale, malluri și clădiri de birouri”, se arată în Planul Simion.
Citește și: EXCLUSIV George Simion a trăit 9 ani cu 2.000 lei/lună, dați de un coleg din AUR. Ce făcea pentru ei
Efortul bugetar pentru 200.000 de locuințe la un preț de 50.000 euro arăta o cheltuială de la buget de 10.000.000.000 euro.
Cristian Pîrvulescu: Aceleași cozi erau acum 30 de ani la Cluj la Caritas
Se vede însă că publicul atras de promisiunile lui Simion nu sunt tinerii, cei care ar avea de fapt nevoie de locuințe.
Politologul Cristian Pîrvulescu spune că este vorba despre marketing politic și nu de o publicitate comercială.
”Nu sunt foarte mulți tineri acolo. Le-ar stimula prezența și mai ales votul unor tineri pentru că ar fi o criză de locuințe în România. Realitatea este că România nu este o țară în care există o criză de locuințe.
Avem 1,5 milioane de locuințe neocupate și nu toate sunt în zona rurală, unde foarte mulți români au părăsit localitățile pentru a pleca în străinătate și și-au părăsit locuințele. Nu este situația din Olanda, spre exemplu, unde tinerii au votat masiv cu extrema-dreaptă din această cauză.
Dar cred că vorbim de aceeași care în urmă cu 30 de ani erau la Cluj, la cozi, în speranța că vor câștiga dintr-un exercițiu piramidal Caritas”, a spus politologul Cristian Pîrvulescu la Digi24.
”În cazul ăsta e un contract care se încheie, iar acest contract conține într-adevăr o promisiune, publicitate înșelătoare, anume că se poate oferi un astfel de apartament, or condițiile din contract, dacă le citesc cu atenție, le vor explica de ce nu se poate. Pentru că ar putea doar în condiții excepționale. În realitate, nu se poate”, a mai spus Pîrvulescu.