Simion, întrebat de Newsweek cât a plătit să fie la o reuniune unde vorbește Trump: „Vidanjorilor!”

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.02.2024 - 15:01
Simion, întrebat de Newsweek cât a plătit să fie la o reuniune unde vorbește Trump: „Vidanjorilor!” - Foto: Facebook / George Simion

George Simion a refuzat să spună cât a plătit ca să fie la o reuniune a conservatorilor în SUA, unde va vorbi Donald Trump. După ce a pretins că e invitat și se va afla pe aceeași scenă cu Trump, șeful AUR, George Simion, ne-a făcut mincinoși, vidanjori și a închis conversația.

SHARE

George Simion s-a gândit să puncteze politic și a zburat peste ocean alături de mai mulți colegi din AUR, printre care Claudiu Târziu, Cristian Terheș și Marian Cucșa. Mai jos, îi vedeți într-o pretinsă conferință de presă, unde sunt „urmăriți” de un singur microfon.

Citește și: 30 de contracte cu statul pentru firma la care George Simion a fost director. 10.000 € de la poliție

Din SUA, George Simion a anunțat pe FB că „în următoarele 3 zile voi fi în Washington DC ca invitat la cea mai mare conferință republicană: CPAC / The Conservative Political Action Conference”.

El s-a pozat pe holurile reuniunii lângă o imagine mare cu Donald Trump. Fostul președinte al SUA este anunțat că va ține un discurs în cursul zilei de sâmbătă. Postarea lui George Simion a stârnit un val mare de entuziasm în rândul susținătorilor săi, care au distribuit masiv postarea.

The Conservative Political Action Conference”, unde se află Simion, este un eveniment anual al conservatorilor americani. Informații găsiți AICI

La eveniment participă activiști conservatori și oficiali aleși din Statele Unite. CPAC este găzduită de American Conservative Union. Prima CPAC a avut loc în 1974. Anul acesta, invitatul de onoare este Donald Trump.

Biletul costă și 600$

Conferința mai are un rol important: strângerea de fonduri. În afara donațiilor, participanții plătesc un bilet.

Costul unui bilet începe de la 50$ și ajunge la peste 600$, după cum se vede mai jos.

L-am întrebat pe George Simion dacă a plătit un bilet pentru a ajunge la conferință. După ce ne-a catalogat „mincinoși” și „vidanjori”, Simion a pretins că este invitat și speaker. L-am întrebat cine l-a invitat și când va vorbi, dar Simion s-a retras din discuție cu o nouă înjurătură.

Conversația George Simion - Newsweek, din urmă cu câteva ore.

Newsweek: Buna ziua. Petre Badică sunt, jurnalist la Newsweek Romania. Îmi puteți spune de către cine ați fost invitat la „cea mai mare conferință republicană: CPAC / The Conservative Political Action Conference”? Sau ați plătit bilet? În cazul în care ați plătit bilet, la ce categorie a fost? Mulțumesc.

George Simion: O să răspund unor jurnaliști echidistanți, dumneavoastră mințiți grav despre noi. Eu sunt speaker la această conferință, nu trebuie să plătesc bilete, căutați în altă parte, vidanjorilor.

Newsweek România: Puteți răspunde foarte simplu: de la cine ați primit invitația. Când veți ține discursul? Și unde? Vă veți afla pe aceeași scenă cu Donald Trump, care va vorbi sâmbătă?

George Simion: Nu vorbesc cu vidanjorii.

Publicația The Independent a publicat lista de invitați de la conferința care are loc la Washington în acest sfârșit de săptămnână și George Simion nu apare printre invitați.

Trump, cap de afiș

„Domnul Trump va fi din nou capul de afiș al evenimentului de sâmbătă, unde, probabil că își va petrece timpul criticând-o pe Nikki Haley, ultima sa contracandidată rămasă pentru nominalizarea prezidențială republicană, înainte de a pleca în grabă în Carolina de Sud, care își va organiza alegerile primare în aceeași zi”, scrie publicația.

Citește și: Familist, George Simion și-a pus averea la adăpost de soție. Refuză să contribuie la ratele nevestei

„Printre ceilalți invitați programați să se adreseze participanților în această săptămână se numără două posibile contracandidate ale lui Trump, Elise Stefanik și Kristi Noem, nora sa, Lara Trump (care concurează pentru a fi noul copreședinte al Comitetului Național Republican), fostul său secretar, Dr. Ben Carson, senatorii JD Vance și Tommy Tuberville, Jim Jordan și Matt Gaetz, candidatul la Senatul din partea Arizona, Kari Lake, procurorul general al Texasului, Ken Paxton, excentricul Mike Lindell, plus Tulsi Gabbard și Steve Bannon”, explică Independent.

Simion, trivialități cu repetiție

George Simion nu este la prima ieșire în decor față de jurnaliștii Newsweek. Atunci când Newsweek România l-a întrebat ce a făcut cu darul de nuntă în valoare de 400.000 de dolari a răspuns că suntem proști.

Într-o discuție avută cu George Simion despre darul de nuntă de 400.000 euro încasat, liderul AUR mi-a răspuns jignitor: „Faceți pe prostul! Brânză, țuică, carne, mere, și altele care au fost consumate la nuntă”. LINK mai jos.

Citește și: George Simion, întrebat de darul de nuntă de 400.000€: „Faceți pe prostul! Am luat brânză și țuică”

În 2022, Președintele AUR, George Simion, a susținut în emisiunea „Culisele statului paralel”, acuzațiile la adresa Newsweek România referitor la presupuse demersuri de a bloca vizita sa în SUA.

Citește și: George Simion insistă la TV: „Newsweek a făcut presiuni internaționale să nu plec în SUA”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te