SURSE Vasile Dîncu, în vizită de lucru în Georgia. A evitat, astfel, discuția despre remaniere

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.10.2022 - 10:31
Vasile Dîncu a precizat că simpatia faţă de Rusia în România este sub 10% - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, va pleca astăzi într-o vizită de lucru în Georgia, la invitația omologului său gruzin, au declarat Newsweek România surse confidențiale.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Vizita este programată de câteva luni de zile, au precizat sursele citate.

În consecință, este puțin probabil ca Vasile Dîncu săî ajungă la sediul Guvernului, unde este așteptat de premierul Nicolae Ciucă pentru a lămuri declarațiile controversate privind negocierile cu Rusia.

De asemenea, ministrul Apărării este invitat luni, la 17.30, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea de la „Ora Guvernului” pentru a da explicaţii pe această temă. 

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a dat explicații joia trecută, la TVR INFO, în cadrul emisiunii "Radar geopolitic", după ce premierul a subliniat că îl așteaptă la o discuție pe marginea declarațiilor sale privind necesitatea ca Ucraina să negocieze cu Rusia. Intervenția prin telefon s-a încheiat brusc când realizatoarea TVR Loara Ștefănescu a întrebat dacă ministrul crede că îi va cere cineva demisia.

„Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă - aceea de a lupta, de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă", a justificat ministrul.

El s-a arătat contrariat de felul în care au evoluat lucrurile.

„Nu înțeleg deloc de ce această montură s-a făcut la București și a fost pusă în această cheie, încât președintele, premierul au răspuns", a subliniat Dîncu.

Citește și: Ministrul Vasile Dîncu: „Nu mă aştept să fiu schimbat, dar pentru mine nu este o tragedie”

„Sigur că vom avea discuții. Cu siguranță că o să discutăm lămuritor asupra acestei teme, dar cred că este o idee care mi se pare normală. Este o idee pe care o auzi în fiecare zi dacă citești revista presei, ca să spun așa. (...) E o montură USR-istă și liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspunde mai ales așa", a adăugat el.

„Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment", a conchis Dîncu.

Întrebat dacă crede că îi va cere cineva demisia, convorbirea s-a încheiat brusc.

„Îl aştept pe domnul ministru Dîncu să revină în ţară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui. Nu este o opinie a guvernului şi atunci va trebui să tranşăm foarte clar acest aspect” , a spus premierul.

Citește și: VIDEO Ciucă despre posibila remaniere a lui Dîncu: Îl aşteapt pe domnul ministru să revină în ţară

Ministrul Vasile Dîncu a provocat reacţii dure pe scena politică după ce a afirmat că negocierile reprezintă singura şansă pentru încheierea războiului din Ucraina.

Surse politice susțin că Dîncu va fi remaniat.

„Războiul va mai continua şi singura şansă pe care ar putea să o aibă Ucraina şi mai ales sfârşitul războiului, singura şansă a păcii poate să fie negocierea, negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă, în care, aşa cum au lansat în acest moment ucrainenii, un document politic pentru toate ţările europene şi pentru NATO, un document care încearcă să dea garanţii de securitate pentru Ucraina pentru viitor. Este vorba până la modul negociere internaţională. Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia sigură. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, pentru că clasa politică din Ucraina, în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume, ar fi o sinucidere curată în politică să îşi asume pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă, de teritorii, ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat Vasile Dîncu, sâmbătă, la Prima TV.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te