SRI și Parchetul General infirmă, oficial, că ar ști despre vreun atentat asupra lui Dragnea

DE Mircea Marian | Actualizat: 22.08.2018 - 16:37

Surse oficiale au declarat pentru Newsweek România că SRI și SPP nu au nici informații și nici nu au înregistrat vreo sesizare legată de o tentativă de asasinat asupra lui Dragnea.

SHARE

UPDATE 2. La solicitarea „Newsweek Romania” și Parchetul General a infirmat existența unui dosar pe această temă: ”(...) Pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu există o cauză având obiectul menționat. În ceea ce privește cauzele aflate pe rolul altor unități de parchet, pentru o competentă soluționare, vă rugăm să vă adresați direct acestora.” 


UPDATE 1: Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI, a remis „Newsweek Romania” un punct de vedere oficial în legătură cu acuzațiile lansate de Liviu Dragnea: „Serviciul Român de Informații nu are atribuții legale privind paza și protecția demnitarilor români și nu a primit nicio sesizare oficială din partea președintelui Camerei Deputaților în legătură cu o presupusă amenințare la integritatea sa fizică”. 

---------------------------------------------------------------

Marți seara, la Antena 3, președintele PSD a susținut că, anul trecut, asupra sa a avut loc o tentativă de asasinare.

Citește și: Dragnea acuză o tentativă de asasinat finanțată din străinătate

Întrebat la Antena 3 dacă se doreşte să fie omorât, dacă este ameninţat cu moartea şi dacă are informaţii că s-ar pune la cale asasinarea sa, Dragnea a declarat: „Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. (...) Au venit patru străini în România, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus, şi au stat trei săptămâni aici. Mă rog, am scăpat, dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau o să-mi iau pază".

Dragnea a afirma că s-ar fi făcut cercetări cu privire la această tentativă. "Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu", a mai spus Dragnea, fiind întrebat dacă există un dosar în legătură cu acest caz.
El a susţinut că cei patru străini au fost plătiţi de "un om foarte celebru în lume".
Chestionat dacă se gândeşte la Soros, Dragnea a răspuns: "Nu, nu mă gândesc la el, el se gândeşte la mine. Nu mă gândesc eu la el. (...) Dar nu ştiu dacă aici era asta".

Surse din Parchetul General, citate de G4Media, au infirmat existenţa vreunei plângeri, investigaţii şi chiar informaţii privind tentativa de asasinat asupra lui Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi al treilea om în stat.

Citește și: Dragnea îl amenință pe Iohannis: Este foarte posibil să ajungem cu protestele la poarta sa


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -