Soțul Dianei Șoșoacă, umilit și la locul de muncă. Cu ce salariu infim l-a angajat senatoarea?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.02.2024 - 15:05
Silvrstru Șoșoacă, plătit cu bani puțini la partidul Dianei Șoșoacă Foto: Facebook/ Silvestru Șoșoacă

Diana Șoșoacă a anunțat că și-a suspendat soțul din funcția de conducere pe care o deținea în partidul SOS România. Însă acesta a transmis că este un abuz din partea senatoarei. Silvestru Șoșoacă are un salariu foarte mic în organizația condusă de soția sa.

SHARE

Veniturile lui Silvestru Șoșoacă, suspendat din funcția de conducere din partidul SOS, de către Diana Șoșoacă, sunt de câteva ori mai mici față de cele ale soției sale. 

Conform documentelor financiare consultate de Newsweek, acesta încasează venituri în limita salariului minim pe economie. El este angajat la cabinetul de avocatură al Dianei Șoșoacă.

Soțul Dianei Șoșoacă, umilit și la locul de muncă. Cu ce salariu infim l-a angajat senatoarea?

Silvestru Șoșoacă a iscat un adevărat scandal când a aflat, din presă, spune el, că soția sa a decis să-l suspende din funcția de conducere pe care o deținea în partidul SOS România. Bărbatul a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă citat că o asemenea decizie este „de neînțeles”, în contextul în care ideea înființării SOS România i-a aparținut.

Mai mult, el neagă că ar fi victima unor acţiuni de intimidare şi şantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierei sale politice, nu sunt reale.

Silvestru Șoșoacă este al treilea soț al senatoarei. El deține în prezent funcția de prim-vicepreședinte al partidului SOS care, potrivit spuselor sale a fost ideea lui. 

Citește și: Cum a intrat Diana Șoșoacă în politică și cine sunt oamenii din spatele ei? Cum o sprijină Rusia?

Silvestru este angajat din august 2020 la cabinetul de avocatură Diana (Iovanovici) Macovei, unde are venituri la limita salariului minim, cuprinse între 2200 și 2800 lei.

Conform documentelor financiare consultate de Newsweek, Silvestru Șoșoacă a încasat, în octombrie 2023, un venit de 3100 lei (aproximativ 630 Euro).

Potrivit Institutului Național de Statistică, salariul minim pe economie în România este, în ianuarie 2024, de 3.300 lei, urmând să crească la 3.700 lei.

Anterior, Silvestru Șoșoacă a fost angajat ca șef de tură la Varabev SRL, deținută de Varabev Valentin și soția acestuia, Liliana, din orașul Sulina, Tulcea.

În comparație, Diana Șoșoacă încasează, lunar, din poziția de senator, suma de 18.533 lei (aproximativ 3800 Euro).

Citește și: Șoșoacă, 4000 € pe lună de la stat. Soțul, salariu minim pe economie de la cabinetul ei de avocatură

Silvestru Șoșoacă spune că suspendarea lui este ilegală

Silvestru Șoșoacă spune că soția lui se victimizează electoral și că este ilegal să-l suspende din funcția din partid.

Acesta a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă că o asemenea decizie este „de neînțeles”, în contextul în care ideea înființării SOS România i-a aparținut.

„Nu se pot accepta totuşi acţiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor şi liderilor din partid. Motivele invocate de d-na Preşedinte S.O.S., că aş fi victima unor acţiuni de intimidare şi şantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierei sale politice, nu sunt reale.

Nu sunt de acord cu folosirea mea şi a familiei pentru ca d-na Iovanovici-Şoşoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauţionez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viaţa politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiţi în faţa electoratului şi a membrilor de partid”, susține Silvestru Șoșoacă.

Silvestru Șoșoacă spune că decizia soției sale de a-l suspenda din funcțiile de conducere din partid nu are nicio valoare juridică, drept urmare își va continua activitatea în cadrul SOS România.

Foto: Facebook

„Îmi voi continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de Prim-vicepreşedinte, Decizia neavând nicio valoare juridică. Sunt convins că partidul nu poate funcţiona şi cu atât mai mult nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin manifestări abuzive şi discreţionare.

Citește și: Simion o credea, în 2020, pe Șoșoacă o profesionistă. Azi, „o împinge” și o înjură în Parlament

Îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toţi membrii partidului în faţa abuzurilor dnei Preşedinte S.O.S. Deciziile discreţionare, bazate pe reacţii nejustificate, vor conduce cu siguranţă la distrugerea partidului şi compromiterea în faţa electoratului.

Avem responsabilitate uriaşă faţă de poporul român şi nu avem voie să-l dezamăgim”, afirmă Silvestru Șoșoacă, care este prim-vicepreşedinte al SOS România.

Foto: Captură Antena 3

Diana Șoșoacă susține că pentru a-și putea salva familia a trebuit să ia „cea mai cruntă decizie”, aceea de a-și suspenda soțul din funcția de prim-vicepreședinte al SOS România.

„Pentru a putea să-mi salvez familia, a trebuit să iau cea mai cruntă decizie. Pentru a putea salva sufletul unui om și viața lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat, a trebuit să-l suspend din funcția de prim-vicepreședinte. Astfel că semnătura lui să nu mai însemne nimic. Și în momentul ăla nu mai înseamnă nimic pentru ăia care l-au înconjurat”, a spus senatoarea în timpul unei ședințe a partidului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te