Simion o credea, în 2020, pe Șoșoacă o profesionistă. Azi, „o împinge” și o înjură în Parlament

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.12.2023 - 13:27
Simion o credea, în 2020, pe Șoșoacă o profesionistă. Azi, „o împinge” și o înjură în Parlament - Foto: Facebook/ Diana Sosoaca

Simion o credea, în 2020, pe Șoșoacă, o profesionistă. Azi, „o împinge” și o înjură în Parlament. A fost circ și scandal în plenul Parlamentului României, din nou protagoniștii au fost liderul AUR, George Simion și senatoarea Diana Șoșoacă, ce s-au bruscat și înjurat reciproc.

SHARE

Dezbaterea bugetului pentru 2024, care ar fi trebuit să fie o discuție serioasă, s-a transformat într-un circ total, cu strigăte, înjurături și chiar confruntări fizice între grupurile parlamentare, cum ar fi cea dintre UDMR și AUR.

Simion o credea, în 2020, pe Șoșoacă, o profesionistă. Azi, „o împinge” și o înjură în Parlament

Într-un derapaj absolut șocant în plenul Parlamentului României, liderul AUR, George Simion, a amenințat-o pe senatoarea SOS, Diana Șoșoacă că o va agresa sexual. În replică, senatoarea pusă pe scandal a început să urle și să adreseze amenințări, jigniri și injurii lui Simion, numindu-l "fătălău" și "violent".

Senatoarea SOS, Diana Șoșoacă a generat un scandal, a încercat să-i rupă afișul lui Simion și i-a adresat injurii, acesta a reacționat și a lovit-o peste mână pe Șoșoacă, aceasta scăpându-și telefonul cu care făcea un „live” pe rețelele de socializare.

George Simon: Asta-i atitudinea voastră...

Diana Șoșoacă, senator: Pleacă de lângă mine, că nu știu ce-ți fac!!

George Simion: Te agresez sexual, scroafo!

Diana Șoșoacă: Ce faci, mă, tu?

George Simion: Te agresez sexual!

Diana Șoșoacă: Mă agresezi, tu, sexual, mă? Pe cine agresezi tu, sexual, mă? Nu ți-e rușine, bă violentule? Fătălăii de la AUR. Fă-tă-lă-ul!, fă-tă-lă-ul!

Membrii AUR au format un scut în jurul liderului de partid în timp ce tensiunile creșteau. Atât Șoșoacă, cât și Simion au transmis live cu telefoanele întregul incident.

Cum a băgat-o Simion pe Șoșoacă în Parlament: „O profesionistă”

După alegerile din 2020, controversatul lider al formațiunii extremiste AUR, George Simion, a declarat că a convins „mulți profesioniști” din diferite medii să se alăture partidului său. Unul dintre acești „profesioniști” s-a dovedit a fi unul dintre cei mai înfocați susținători a lui Vladimir Putin, lucru pe care și l-a asumat la puțin timp după ce a fost exclusă din AUR sub pretexul că „nu au avut destul timp să se cunoască”.

A trebuit să purtăm multe negocieri, multe discuții, multe nopți, multe convingeri. A trebuit să folosim toată resursa disponibilă să îi convingem pe acești oameni. Ni s-a alăturat o rețea a profesioniștilor din care fac parte Florian Colceag, Iuliean Horneț, Alexandru Stănilă, avocata Diana Șoșoacă. I-am convins pe cei de la partidul Neamul Românesc să nu mai candideze, deoarece doreau să candideze singuri să aibă propriile liste, ceea ce diviza electoratul patriotic. Și 0.2% dacă luau, ne luau din scorul nostru”, declara George Simion potrivit Europa Liberă România.

Întrebat cum a fost selecția „profesioniștilor”, George Simion declara: „A fost foarte pe repede înainte. A fost un proces extenuant. Da. Pot să vă zic că nu îi știu, trebuie să recunosc. De ce să mint”.

Cum a intrat Șoșoacă în politică și legăturile cu Rusia lui Putin

Senatoarea Diana Șoșoacă a devenit vizibilă după un scandal declanșat în pandemia de COVID. De atunci, scandalurile și live-urile pe rețelele de socializare au caracterizat-o pe această persoană.

În mai 2020, Diana Șoșoacă era o simplă avocată. Ea s-a lipit, imediat, de mișcarea unor elevi care cereau anularea examenului de bacalaureat. Motivul ar fi fost acela că elevii nu s-ar fi putut pregăti corespunzător din cazua pandemiei de COVID.

Newsweek România a realizat un interviu cu elevii ce voiau anularea examenului de bacalaureat. Ei voiau ca, în 2020, toți elevii să ia bacalaureatul. Șoșoacă îi sprijinea.

Citește și: Cum a intrat Diana Șoșoacă în politică și cine sunt oamenii din spatele ei? Cum o sprijină Rusia?

Mișcarea elevilor din România era reprezentată de avocat Diana Șoșoacă, după cum vedeți mai jos.

Deși, oficial, susținea că elevii pe care îi reprezintă se tem de efectele coronavirus, ea susținea că virusul este o invenție menită să răpescă din libertățile individuale.

În fond, Șoșoacă credea în COVID pentru a-și face imagine ajutând mișcarea elevilor care nu doreau să dea bacalaureatul în 2020.

Citește și: VIDEO Șoșoacă, show grotesc în Parlament. I-a smuls microfonul președintelui. „Vă invit la Zoo”

Șoșoacă, înainte de a intra în Parlament pe listele AUR, era membră a Partidului Neamul Românesc, partid care a încheiat un protocol în 20 octombrie 2020 cu AUR. Astfel, acest personaj extrem de controversat, apropiată și susținătoare a lui Vladimir Putin a ajuns să ocupe un fotoliu de senator în Parlamentul României.

Diana Șoșoacă a intrat în Parlament umăr la umăr cu George Simion. „Iubirea” dintre cei doi a durat doar un an.

Citește și: Cioroianu explică cum manipulează Șoșoacă în favoarea Rusiei. Legea de anexare a unor teritorii

În august 2021, liderul grupului parlamentar senatorial AUR, Claudiu Târziu, a anunţat excluderea din partid a senatoarei Diana Şoşoacă şi revocarea acesteia din funcţia de preşedinte a Comisiei pentru cercetarea abuzurilor şi din cea de membru al Comisiei juridice.

„Din păcate, doamna Șoșoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român şi este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului.

Domnul Târziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Șoșoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Șoșoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei şi atunci poate că e mai bine aşa”, a declarat Dan Tănasă, la un post de televiziune.

Citește și: DOCUMENT Cine sunt fondatorii partidului S.O.S. România în care s-a înscris Diana Șoșoacă

George Simion și-a dat acordul doar cu jumătate de gură. A aprobat excluderea lui Șoșoacă doar după ce i s-a adus ca argument faptul că aceasta îl poate concura pentru rolul de lider și vector de imagine al AUR.

Chiar dacă sondajele o dau pe Șoșoacă la 5%, există șanse foarte mari ca partidul ei să nu treacă pragul și să fie tentată de o Alianță. În schimb, AUR ar avea nevoie de procentele S.O.S România, pentru a obține peste 20% la alegeri. De aceea, dacă se mai și ceartă, Simion și Șoșoacă o fac mai mult de formă. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te