Soț și soție din Constanța, parlamentari AUR: Nu se aștepta neam de neamul meu!

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 15.12.2020 - 12:29
Evdochia și Dănuț Aelenei, parlamentari AUR/FOTO: Digi24.ro

Dănuţ şi Evdochia Aelenei sunt un cuplu căsătorit din Constanța care vor intra în Parlamentul României odată cu AUR. El este navigator și ofițer electrician, ea asistentă medicală. Au o pensiune aproape de mare și reprezintă partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

SHARE

El va fi deputat, ea senator. Despre funcția care-i poate schimba cariera și viața, Evdochia Aelenei a precizat sec: „Nu se aștepta neam de neamul meu!”.

Peste Constanța plouă. Pe străzi sunt bălți. Unele mari. Plouă și-n Mamaia Sat. La opt și ceva a dimineții, dintr-o pensiune portocalie, cu bolid nemțesc la poartă, iese familia Aelenei. Proaspătul deputat AUR, Dănuț Aelenei, e programat la Năvodari să-și schimbe buletinul expirat.

Soția Evdochia e asistentă medicală și membră a partidului AUR. De 25 de ani, el o alintă... Dusia. Acum câteva zile au primit vestea că-n urma redistribuirii voturilor ea a fost aleasă senator.

Dacă Evdochia Aelenei va fi declarată oficial senator și va merge în Parlament alături de soțul deputat... ar fi o premieră în istoria politică a Constanței. I-ar plăcea. Zice că n-ar face-o pentru beneficii.

Amândoi zic c-au fost atrași în AUR de doctrină și mai ales de conceptul familiei tradiționale. Evdochia detaliază scurt.

Evdochia Aelenei, politician AUR: N-aș vrea copilul meu să se însoare cu unul! E clar?

Despre viitorul politic, Dănuț și Evdochia vorbesc puțin. Lasă loc colaborărilor politice, dar... cu o excepție.

Dănuț Aelenei: Cu UDMR-ul... Ne abținem!
Evdochia Aelenei: Ne abținem! Ne abținem acum cu UDMR-ul! Ne abținem!

Soții Aelenei n-au fost singura familie care a candidat la Parlament pe listele partidului AUR. Alianța pentru Unirea Românilor a avut pe liste... 27 de variante de familie. Au candidat soț și soție, tată și fiică sau tată și fiu, mamă și fiică, ori mamă și fiu. La Iași, partidul surpriză a avut pe lista de candidați chiar și o familie ceva mai vastă: soț, soție și... o soacră, potrivit Digi24.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.