SONDAJ Nicușor Dan ar câștiga alegerile în Capitală. Ce procente ar obține Cîrstoiu și Piedone

DE Alin Crișan | Actualizat: 09.04.2024 - 21:14
SONDAJ Nicușor Dan ar câștiga alegerile în Capitală. Ce procente ar obține Cîrstoiu și Piedone - Foto: Colaj

Nicușor Dan ar câștiga alegerile în Capitală conform unui sondaj. Iată câte procente au PSD-PNL în București.

SHARE

Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 37,1% din voturi, într-o confruntare cu Cristian Popescu Piedone, Cătălin Cîrstoiu și Mihai Enache, arată un sondaj de opinie realizat de AtlasIntel, la începutul lunii aprilie, la comanda Digi24. Nicușor Dan ar câștiga Primăria Capitalei.

SONDAJ Nicușor Dan ar câștiga alegerile în Capitală. Ce procente ar obține Cîrstoiu și Piedone

Potrivit sondajului realizat de ATLAS INTELLIGENCE, cea mai precisă casă de sondare din Statele Unite ale Americii, la alegerile din 2020, într-o confruntare cu Piedone, Cîrstoiu și Enache, Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 37,1 din voturi. Pe locul doi se clasează Piedone cu 30%, în timp ce Cîrstoiu obține doar 17,4%, iar Enache 4,9%.

Nicușor Dan ar câștiga Primăria Capitalei Potrivit sondajului realizat de ATLAS INTELLIGENCE, cea mai precisă casă de sondare din Statele Unite ale Americii, la alegerile din 2020, într-o confruntare cu Piedone, Cîrstoiu și Enache, Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 37,1 din voturi. Pe locul doi se clasează Piedone cu 30%, în timp ce Cîrstoiu obține doar 17,4%, iar Enache 4,9%.

Citește și: Firea îl atacă pe Nicuşor Dan: Nici măcar o roată nu s-a mai cumpărat în ultimii patru ani, un volan

Sondajul mai arată că, în funcție de nivelul de studii, Piedone obține 59,4% din voturi de la cei care au doar studii primare, în timp ce Nicușor Dan obține aproape 47,3% din voturi de la cei cu studii superioare.

Cei de la AtlasIntel au luat în calcul și un al doilea scenariu în care AUR l-ar sprijini pe Cozmin Gușă la Primăria Capitalei. În acest caz, Nicușor Dan ar câștiga alegerile cu 35,4% din voturi, pe locul doi ar fi Piedone cu 30,7%, pe locul trei Cîrstoiu cu 16,4%, iar Gușă ar obține 5,8%.

De această dată, în funcție de nivelul de studii, Piedone ar fi votat de 62,2% dintre bucureștenii cu studii primare, iar Nicușor Dan de 44,8% dintre cei cu studii superioare.

Câte procente au PSD-PNL în București?

În ce privește lista pentru Consiliul Local al Municipiului București, în scenariul în care sunt luați în considerare toți bucureștenii cu drept de vot, Alianța PSD-PNL ar câștiga alegerile cu 36%, potrivit sondajului AtlasIntel. Pe locul doi se clasează Dreapta Unită cu 29,5% dintre voturi, iar AUR ar obține 8,4%.

Sondajul mai arată că 59,4% dintre bucureșteni cu drept de vot care au doar studii primare l-ar vota pe Piedone și 17,3% pe Nicușor Dan. Dintre cei cu studii superioare însă, 47,3% l-ar vota pe Nicușor Dan, în timp ce doar 15,1% pe Piedone.

Citește și: Ciolacu, despre Cristian Popescu Piedone: „Nu are nicio anvergură pentru a fi primar general”

Totodată, 41,5% dintre bucureștenii care au spus că merg la vot ar pune ștampila pe alianța PSD-PNL. Pe locul doi se află Dreapta Unită cu 34,3%, iar pe locul 3 se află AUR cu 9,8%, potrivit digi24.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te