Șerban Nicolae plătește rate mai mari decât veniturile declarate

DE Petre Bădică | Actualizat: 03.07.2019 - 13:26

Declarația de avere a lui Șerban Nicolae ridică o serie de semne de întrebare, veniturile părând să nu acoperă cheltuielile.

SHARE

Familia Nicolae menționează că deține un teren de 550 mp pe care l-a cumpărat în anul 2009. De asemenea, are o clădire pe care a construit, în 2011, o casă de 381 metri pătrați.

Senatorul are 3 mașini: un Citroen, Toyota și Honda, ultima din 2014. Deține obiecte de artă, cult și bijuterii de 25.000 euro.

De asemenea, are plasamente și investiții de 33.500 de euro. Singura sursă de venit menționată a familiei Nicolae este salariul senatorului care, în 2018, a fost de 148.200 de lei.

Șerban Nicolae câștigă, lunar, 2.600 de euro.

Plin de datorii la persoane fizice

Șerban Nicolae are și datorii pe măsură. El a contractat un împrumut de la o persoană fizică, în 2023 pe care trebuie să îl returneze în 2013. Valoarea este de 220.000 de euro. Chiar și fără să i se perceapă dobândă, Nicolae ar avea de plătit, lunar, 1.833 de euro. Nicolae mai datorează, tot la o persoană fizică, 13.5000 de euro (112 de euro pe lună, fără dobândă).

Mai datorează suma de 120.000 de lei unei alte persoane fizice pe o perioadă de 5 ani (440 euro pe lună) și o datorie de 51.585 de lei de la CEC Bank pe cinci ani (aproximativ 200 euro).

În total, Șerban Nicolae ar avea de plătit, lunar, arte de 2.585 de euro. Șerban Nicolae câștigă, lunar, cu doar 20 de euro mai mult. Doar că, Nicolae mai datorează o sumă de bani, nemenționată, către o bancă.  

La categoria „datorii”, Nicolae notează că are o datorie la Garanti Bank, dar la capitolul vaoare găsim: „rubrică anonimizată în baza unei clauze de confidențialitate”. Cel mai probabil, rata este mai mare de 20 de euro. Putem spune că senatorul plătește rate mai mari decât veniturile declarate.

Soția lucrează în cercetare și are venituri la secret

La capitolul „venituri” ale soției Adriana Nicolae găsim aceeași specificate: „rubrică anonimizată în baza unei clauze de confidențialitate”. În document se menționează că Adriana Nicolae este angajată la Institutul de Cercetări în Transporturi SC. Incertrans SA. Compania nu pare una „sensibilă”. Ea activează, cu o tradiție de peste 80 de ani în domeniul transporturilor.

Este organizată ca societate pe acțiuni sub egida Ministerului Cercetării și Inovării și dispune de specialiști de înaltă calificare și cercetători științifici specializați în universități europene”, se arată în prezentarea companiei. Incertrans pare de-a dreptul inofensivă, având ca domenii de activitate:  cercetarea în domeniul transporturilor; proiectarea infrastructurii rutiere sau studied e traffic de circulație. Tot de pe siteul instituției aflăm că soția este Director Comercial.

În ultima declarație de avere depusă de Adraiana Nicolae, în anul 2018, și aflată pe portalul Agenției Naționale de Integritate, Adriana Nicolae și-a șters suma de bani pe care o câștigă. Un alt funcționar, Narcis Neaga, președintele Companiei de Autostrăzi și-a publicat, initial, declarația de avere fără sumele de bani castigate. A făcut acest lucru, câetva zile mai târziu la presiunea mass-media.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te