Senator PNL: 7 politicieni români sunt pe o listă de sancțiuni europene și americane

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.06.2018 - 16:53
Inquam Photos / Alberto Groșescu

Senatorul liberal Florin Cîțu susține că partenerii strategici ai României căută soluții tot mai drastice pentru a opri derapajul împotriva justiției a actualei coaliții PSD-ALDE. Parlamentarul lasă de înțeles că lista e deschisă de Liviu Dragnea.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

„Lucrurile sunt pe cale să intre într-o zonă periculoasă. Nu este clar dacă şi pentru România sau doar pentru o parte dintre români! Am participat la o discuţie unde, printre alţii, erau prezenţi şi reprezentaţii a două ţări cu care România are parteneriate strategice. Unul dintre ei, m-a luat deoparte şi m-a întrebat ce naiba se întâmplă cu România. Era îngrijorat. Printre altele, mi-a spus foarte clar că independenţa justiţiei este vitală în ţara lui şi în restul ţărilor membre NATO”, a scris Florin Cîțu oe Facebook. 

Citește și: Efectele noului Cod de Procedură Penală: infractorii scapă, restul suntem victime

Acesta a adăugat că, deoarece măsurile luate în alte țări est-europene cu probleme, de către Uniunea Europeană, precum activarea articolului 7, nu i-au oprit pe politicienii autoritari, partenerii strategici ar putea apela la soluții individuale, mai dure. „În opinia lor, experienţa acumulată până acum, măsurile luate împotriva unor ţări care nu respecta democraţia nu s-au dovedit eficiente când au fost aplicate doar statelor (sancţiuni economice, embargou, etc ). A devenit şi mai precis când mi-a explicat că sancţiunile luată împotriva unor lideri politici sunt mult mai eficiente. Mi-a dat exemplu Rusia, Belarus, Coreea de Nord, Iran.

Citește și: Codul de Procedură Penală, votat cu dedicație pentru Dragnea. Opoziția îl va ataca la CCR 

Pe înţelesul tuturor, partenerii noştri strategici pot lua măsuri împotriva unor oameni politici care generează instabilitate în zonă. Măsurile pot fi de la refuzarea vizelor de intrare până la interdicţia politicienilor de a participa la întâlniri cu omologii lor din alte ţări, supravegherea conturilor bancare, restricţii la transferurile bancare etc… Toate, sancţiuni deja aplicate unui număr mare de lideri politici”, a afirmat politicianul liberal. 

Citește și: Apel fără precedent. Partenerii strategici cer României să nu amputeze legislația penală

În aceste condiții, pe lista de sancțiuni s-ar afla deja șapte politicieni români, printre care, lasă de înțeles senatorul, și Liviu Dragnea. „Există deja o listă de şapte politicieni din guvern şi Parlament care sunt pe cale să primească astfel de sancţiuni. Mi-a dat şi câteva nume. Minstri şi parlamentari din coaliţia PSD+ALDE. Pentru mine este clar, mai ales acum, că a vorbit foarte serios. Activarea acestor sancţiuni este iminentă”, a avertizat Florin Cîțu.


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te