Șeful EVZ încearcă să intre pe sub pielea lui Iohannis, după ce l-a calomniat la europarlamentare

DE Alexandru Pop | Actualizat: 29.08.2019 - 16:40
Alin Teodorescu/FOTO: digi24.ro

„Ultimele date dintr-un sondaj de opinie demonstrează că Klaus Iohannis nu are adversar în turul doi al alegerilor prezidențiale", scrie Dan Andronic joi într-un text de opinie. Înainte de europarlamentare, EVZ a preluat toate calomniile PSD la adresa lui Iohannis.

SHARE

Evenimentul zilei și Știri pe surse au fost cele mai fidele portavoci de propagandă electorală ale PSD în mai, luna campaniei pentru alegerile europarlamentare. Liviu Dragnea, atunci șef al social-democraților, era liber și în formă.

Miting electoral după miting electoral și emisiune de propagandă după emisiune, teleormăneanul și colegii lui l-au acuzat pe președintele Klaus Iohannis de comploturi puse la cale împreună cu greii de la Bruxelles, comploturi menite să transforme (sau să păstreze) România în colonie, să direcționeze resursele minerale și nu numai către țările din vestul continentului și, în general, să distrugă orice urmă de independență națională.

Conform unei monitorizări a LINX (un proiect al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație) referitoare la discursul anti-occidental în România și sursele acestuia, exemplele de manipulări grosiere la adresa lui Iohannis au abundat.

Într-un articol intitulat, de exemplu, „Tata Schengen șantajează: «Dacă țările din est nu primesc imigranți, le închidem granițele»" (deasupra cărui titlu trona o poză mare cu „tata Schengen" - premierul olandez Mark Rutte - dând mâna cu Klaus Iohannis), se putea citi următorul pasaj: „Mark Rutte, care pare să fi devenit un fel de «Tata Schengen», ne-a trântit-o și nouă, românilor, la Sibiu: «România va fi admisă atunci când vă veți conforma tuturor regulilor statuluide de drept și ale democrației. Deocamdată nu mergeți în direcția corectă.» Klaus Iohannis, căruia Macron, Merkel și Juncker i-au declarat personal că România merită să intre în Schengen, a zâmbit satisfăcut."

Între timp, însă, Evenimentul zilei s-a rușinat de anumite mizerii publicate în campanie și a șters textele de pe site.

Cum e, de pildă, un articol în care prelua integral calomniile lui Dragnea despre cum România a devenit o colonie de trădători. Sau textul în care același Dragnea îl acuza pe președintele Iohannis că a cerut UE să sancționeze România, care nu se mai găsește pe site-ul EVZ.

Azi, însă, când Liviu Dragnea este la închisoare, proprietarul Evenimentului zilei a schimbat foaia și nu îl mai înjură pe Iohannis, ci îl lingușește.

Într-un text de opinie de joi, de exemplu, în care demontează concluzia unui sondaj IMAS, aruncată pe piață de către Alin Teodorescu: „am obținut mai multe cercetări sociologice realizate în ultimele 3 luni.

Nimic spectaculos! Ultimul val, realizat în perioada 11-18 august, anunța un rezultat sec în turul doi: Klaus Iohannis 73 la sută, Dan Barna 27 la sută. Era aproape același scor ca și în lunile precedente. Nu pot face public numele institutului sau publica imagini pentru că așa am promis." 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te