Surse: Scandal în PSD. Ciolacu nu-l vrea pe Șerban Nicolae la șefia Senatului

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.03.2020 - 15:31
FOTO: Inquam Photos / George Călin

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, ar încerca să-l blocheze candidatura lui Șerban Nicolae la șefia Senatului, acesta preferându-i pe senatorii Radu Oprea și Titus Corlățean, scrie Adevărul, citând surse politice.

SHARE

Senatorii PSD l-au ales pe Șerban Nicolae să candideze la șefia Senatului, funcție rămasă vacantă după ce Curtea Constituțională l-a dat jos pe Teodor Meleșcanu, însă propunerea lor nu este susținută și de Marcel Ciolacu. În aceste condiții, Ciolacu ar fi încercat să blocheze alegerea lui Șerban Nicolae în grupul senatorial, iar planul său ar fi eșuat, scrie Adevărul, citând surse politice

Acum, încercând să blocheze nominalizarea lui Şerban Nicolae pentru şefia Senatului, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că orice propunere pentru o funcţie de conducere trebuie validată de Comitetul Executiv (CEX) al PSD. „Am luat act de votul colegilor din Senat. Conform statutului, trebuie validat în Comitetul Executiv. E o procedură pe care am urmat-o mereu. Primul vot se dă în grupul parlamentar, pe urmă toate funcţiile se validează în CEX“, a spus Ciolacu.

Într-adevăr, conform statutului PSD, CEX-ul validează candidaţii pentru funcţiile de conducere ale Parlamentului. CEX-ul PSD urma să aibă loc vinerea trecută, dar a fost amânat. Motivul oficial: coronavirus. Motivul real: neînţelegerile din partid. La fel şi Congresul PSD, care urma să-l instaleze pe Marcel Ciolacu în funcţia de preşedinte cu atribuţii depline. Spre deosebire de grupul senatorial, Marcel Ciolacu controlează majoritatea în CEX, deci Şerban Nicolae are şanse mici să fie validat, susţin sursele citate, potrivit Adevărul. 

Candidatul PSD – oricare va fi el - are asigurată a doua funcţie în stat, în condiţiile în care social-democraţii au singuri majoritate în Senat.

Șerban Nicolae a fost lansat în politică de Ion Iliescu și are trei mandate de senator PSD. În 2011, au devenit celebre imaginile cu el conducând mașina în care se afla senatorul PSD Cătălin Voicu. La sfârșitul lui 2017, în şedinţa Parlamentului în care se votau modificările operate de PSD la Legile Justiţiei, Şerban Nicolae a numit-o „proastă“ pe deputata USR Cosette Chichirău, spunând că „am o poză în care faceţi sex anal“. Alături de Florin Iordache şi Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae a fost printre măcelarii Codurilor penale.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -