Remus Pricopie, despre prezidențiale: ”Toată lumea se bate cu toată lumea ... mai puțin cu AUR”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 10.10.2024 - 16:00
Remus Pricopie, despre prezidențiale: ”Toată lumea se bate cu toată lumea ... mai puțin cu AUR” - Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Remus Pricopie, despre prezidențiale: ”Toată lumea se bate cu toată lumea ... mai puțin cu AUR” - Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, este de părere că la aceste alegeri prezidențiale, ”toată lumea se bate cu toată lumea... mai puțin cu AUR”. Profesorul afirmă că George Simion este cel mai periculos politician pentru democrația din România.

SHARE
Campania pentru alegerile prezidențiale este în desfășurare. Însă, potrivit rectorului SNSPA, Remus Pricopie, ”toată lumea se bate cu toată lumea ... mai puțin cu AUR”. 
 
Potrivit lui Pricopie, George Simion este ”politicianul cel mai periculos pentru democrația din țara noastră” și îl consideră un ”(alt) Cal Troian al Moscovei în România”.

Remus Pricopie, despre prezidențiale: ”Toată lumea se bate cu toată lumea ... mai puțin cu AUR”

Pe pagina sa de Facebook, rectorul de la SNSPA comentează situația politică din țara noastră în contextul alegerilor prezidențiale. 
 
”Prezidențiale
Toată lumea se bate cu toată lumea ... mai puțin cu AUR.
 
Văd că presa îl invită pe George Simion prin toate studiourile și-l spală discret de "suspiciunile rezonabile" privind discursul extremist, colaborarea cu Kremlinul și atacul constant la UE și NATO.
 
Nici cei cinci judecători ai CCR nu s-au arătat îngrijorați de președintele AUR: cu el candidat - zice CCR - Constituția nu este în pericol.
 
George Simion rămâne politicianul cel mai periculos pentru democrația din țara noastră, un (alt) Cal Troian al Moscovei în România, cu zeci de fapte care intră sub incidența Codului Penal, dar care a fost tolerat în mod constant de prea multe autorități ale statului.
 
Singura instituție care a fost fermă, în aplicarea legi, confirmând ceea ce spuneam în urmă cu un an, este AEP, care a refuzat decontarea unor sume importante de bani (aprox. două milioane de Euro), pentru nerespectarea procedurilor legale privind finanțarea partidelor politice în România.
 
Spre deosebire de Diana Șoșoacă, George Simion are un discurs mai insidios. El nu proclamă fățiș ieșirea României din UE și NATO, ci critică în mod constant aceste organizații, sădind, pas cu pas, neîncrederea în procesul democratic și în beneficiile orientării pro-Occidentale a României.
 
Miza Moscovei, prin astfel de pioni, exact aceasta este: să stimuleze neîncrederea, haosul și dezorientarea societății, să o decupleze de la parcursul său european și să o îndepărteze de partenerii săi Occidentali”, a scris Remus Pricopie pa pagina sa de Facebook.
 
Pe de altă parte, rectorul SNSPA, este de părere că, totuși, românii nu-l vor trimite totuși în turul al doilea la prezidențiale. 
 
”Îmi mențin părerea că, indiferent cât de viclean ar fi, Simion nu poate păcăli unul din cinci români, ca să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din acest an. Românii au reacționat mereu fără emoții în fața pericolelor și capcanelor de tip KGB, croșetate la Moscova”, a mai comentat Remus Pricopie.
 
 
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te