„Răzgândeanu” Fifor: muzeograful care a ajuns ministru al Apărării Naționale

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.11.2019 - 08:30
Inquam Photos

Omul cel mai ridicol al ședinței PSD de ieri a fost Mihai Fifor. Acesta a renunțat de câteva ori la funcția de secretar general pe care o deținuse în mandatul Dăncilă.

SHARE

Mihai Fifor, unul dintre oamenii de bază ai Vioricăi Dăncilă în partid, dar și în guvernul pe care aceasta l-a condus, a trădat-o pe candidata PSD la prezidențiale la scurt timp după pierderea alegerilor prezidențiale. Fostul ministru al Apărării a susținut, luni, varianta Gabrielei Firea, lansată de aceasta pe Facebook, potrivit căreia PSD nu se poate „reforma” și nu poate „relua legătura cu simpatizanții noștri, printr-o minciună. Aud că și alte persoane controversate se lipesc acum, în înghesuială și nebăgare de seamă, de noi”.  

Trădare și pe FB

Mihai Fifor și-a anunțat demisia din funcția de secretar general, pe Facebook, cerând, totodată, ca întreaga conducere a PSD să demisioneze, „ca o nouă echipă să ducă mai departe proiectul”.

Ulterior a șters partea în care și-a dat demsia și a lăsat doar bucata în care cere demisia colegilor săi din conducere. Câteva ore mai târziu, pe surse se anunța că, în timpul ședinței PSD, Mihai Fifor a demsionat, din nou, pentru ca, ulterior, să își retragă demisia, așa cum aobservat Digi24.  

Un cercetător cu baston

De neînțeles este ascensiunea sa politică și modesta pregătire pentru posturile ministeriale înalte ocupate. Este licențiat în folosofie și are un doctorat în antropologie. A fost cercetor la Academia Română. Timp de șapte ani, între 2005 și 2012 a fost Manager General al Muzeului Olteniei. Din această poziție este numit de secretar de stat la Ministerul de Interne în 2009 și apoi în 2012. Urmează două mandate de Senator. A fost, timp de un an, ministru al Apărării Naționale.  

L-a trădat și pe Dragnea

Deși era considerat a fi în tabăra lui Liviu Dragnea, Mihai Fifor a semnat, toamna trecută, scrisoarea puciștilor din PSD, promovată intens de Gabriela Firea, prin care câțiva lideri social-democrați se revoltau împotriva lui „Daddy”. Fifor demisionează din Guvern, susținând că scrisoarea menționată este „un fals grosolan” , deși semnătura lui apărea pe acea scrisoare, care i-a fost arătată de jurnaliști. Fifor apare din nou în peisaj la scurt timp după condamnarea lui Liviu Dragnea, în mai 2019, și se „lipește” de noul lider al partidului, Viorica Dăncilă.  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -