La șefia partidului și-au anunțat candidaturile actualul lider interimar al formaţiunii, Marcel Ciolacu, şi senatorul Eugen Teodorovici. Marcel Ciolacu a anunţat că se va prezenta cu o echipă şi un proiect propriu pentru România.
De altfel, Teodorovici a depus la Tribunalul București o cerere pentru a fi recunoscut ca singurul lider al partidului: „În considerarea celor de mai sus, în prezent subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, în calitate de președinte executiv al PSD, sunt singurul membru al organelor de conducere executivă ale partidului aflat în continuare în funcție, vă solicit să luați act de cele mai sus indicate și de faptul că subsemnatul dețin în mod legal și statutar funcția de președinte executiv al PSD, cu atribuțiile pe care Legea nr. 14/2003 și Statutul PSD le stipulează cu privire la aceasta.
Depun prezenta adresă cu scopul de a asigura corecta informare atât a instituțiilor publice având competențe în organizarea și funcționarea partidelor politice (printre care Autoritatea Electorală Permanentă), precum și a terților, pentru asigura corecta respectare a caracterului de informație de interes public al datelor din Registrul partidelor politice”.
De altfel, Eugen Teodorovici este singurul parlamentar PSD care nu a semnat moţiunea de cenzură depusă de social-democraţi luni.
„Din câte ştiu eu, domnul Teodorovici candidează şi la congres, înseamnă că e membru PSD. (...) Nu a semnat (moţiunea - n.r.). Este singurul parlamentar al Partidului Social Democrat care nu a semnat moţiunea de cenzură", a declarat, luni, Ciolacu, conform Agerpres.
Social-democraţii ar mai putea discuta şi despre contextul politic creat de depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.
Marcel Ciolacu a precizat că PSD se va prezenta la Cotroceni cu o propunere de premier, dacă moţiunea va trece de Parlament: „Avem o propunere de prim-ministru. Nu este membru al PSD în acest moment".
Citește și: Marius Budăi, absolvent la distanță de Spiru Haret, anunță Programul PSD de guvernare pe 4 luni