RĂSPUNS OFICIAL Minciunile lui Georgescu demontate de ONU: Funcțiile pretinse n-au existat NICIODATĂ

DE Elena Petrescu | Actualizat: 05.12.2024 - 22:41
RĂSPUNS OFICIAL Minciunile lui Georgescu demontate de ONU: Funcțiile pretinse n-au existat NICIODATĂ: foto - Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)
RĂSPUNS OFICIAL Minciunile lui Georgescu demontate de ONU: Funcțiile pretinse n-au existat NICIODATĂ: foto - Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)

RĂSPUNS OFICIAL Minciunile lui Georgescu demontate de ONU: Funcțiile pretinse n-au existat NICIODATĂ. Potrivit documentelor oficiale, informațiile susținute de Călin Georgescu în CV-ul său referitoare la funcția de consilier special în cadrul ONUG sunt FALSE.

SHARE

ONU a demontat oficial minciuna lui Călin Georgescu, confirmând că acesta nu a avut niciodată vreo funcție oficială la Oficiul Națiunilor Unite din Geneva (ONUG).

RĂSPUNS OFICIAL Minciunile lui Georgescu demontate de ONU: Funcțiile pretinse n-au existat NICIODATĂ

Călin Georgescu nu a fost nici angajat al ONUG, nici între 2015-2016, când susținea că a ocupat rolul de „director executiv - consilier special” al Directorului General al ONUG, nici între 2011 și 2013, așa cum indică CV-ul său oficial.

Potrivit documentelor oficiale, informațiile susținute de Călin Georgescu în CV-ul său referitoare la funcția de consilier special în cadrul ONUG sunt FALSE.

Citește și: Anunțul procurorului General al României despre campania lui Călin Georgescu. Vom sesiza CCR și BEC

Acest fapt a fost confirmat chiar de un răspuns al ONU Geneva, care a clarificat pentru Antena 3 CNN că Georgescu nu a fost niciodată angajat al organizației în acele perioade.

„Domnul Călin Georgescu nu a fost niciodată angajat la Oficiul Națiunilor Unite la Geneva (UNOG) și nu a avut nicio afiliere, funcție oficială sau angajare ca "Consilier Special" al Directorului General al ONUG în perioada 2015-2016” - Este răspunsul oficial de la ONU Geneva.

Tot în CV-ul lui Călin Georgescu, adevărul este spus doar pe jumătate. Acolo scrie că, în perioada 2011-2013, Georgescu a fost raportor special al ONU, iar la numele angajatorului scrie că a fost la Biroul Organizației pentru Drepturile Omului.

Confirmarea minciunilor vine chiar de ONU Geneva, într-un răspuns oficial la solicitarea Antena 3 CNN:

„În perioada 2010-2012, domnul Georgescu a fost Raportor Special cu privire la obligațiile privind drepturile omului legate de gestionarea ecologică și eliminarea substanțelor și deșeurilor periculoase. Dl. Georgescu și-a prezentat demisia în noiembrie 2012.

Citește și: Șeful AEP la tăierea porcului cu apropiați ai lui Georgescu și Simion. Legături politice îndoielnice

Vă rugăm să rețineți că raportorii speciali sunt experți independenți numiți de Consiliul pentru Drepturile Omului, care este un organism interguvernamental din cadrul sistemului Națiunilor Unite, format din 47 de membri selectați pentru un mandat de trei ani.

Nu sunt membri ai personalului ONU și nu primesc remunerație financiară”, se arată în răspunsul oficial al ONU Geneva.

Prin urmare, Georgescu a activat doar timp de 2 ani în funcția de Raportor Special la Oficiul Națiunilor Unite din Geneva (ONUG).

Totuși, în cadrul unui interviu difuzat pe canalul de YouTube Multerland, Călin Georgescu a prezentat o cu totul altă versiune a poveștii. Acesta a afirmat că a lucrat pentru ONU timp de 17-18 ani, ocupând funcția de „director al unui proiect major”.

Când a fost întrebat, în cadrul aceluiași interviu, ce roluri a avut mai exact în cadrul organizației internaționale, Georgescu a răspuns:

„Am lucrat la această instituție 17 ani, aproape 18.

Am început în România, în cadrul Programului de Dezvoltare, care mi-a dat şansa să înţeleg în primul rând sistemul.

Am fost director pentru un proiect important, menit să coordoneze strategia de dezvoltare sustenabilă a României”, a spus Călin Georgescu, declarația fiind complet falsă, așa cum demonstrează chiar răspunsul oficial al ONU Geneva.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te