Rareș Bogdan, sfaturi pentru Violeta Alexandru în Germania: Să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 22.05.2020 - 17:37

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan și-a exprimat nemulțumirea pentru faptul că nu a putut merge în Germania, pentru a verifica situația sezonierilor români din agricultură.

SHARE

Mai mult, Rareș Bogdan i-a transmis ministrului Muncii că nu trebuie să se lase păcălită de autoritățile și fermierii germani, catalogând modul cum au fost lăsați să plece sezonierii în Germania drept o rușine.

„Ce se întâmplă este o rușine. Am cerut să merg în Germania, nu mi s-a permis. După 2 iunie, cu Motreanu, Falcă și Bușoi (europarlamentari PNL - n.r.) mă voi deplasa să văd ce se întâmplă. Statul trebuie să dea cu pumnul în masă. Nu trebuie să stai ca ghiocelul, cu capul plecat.

O rog pe Violeta (ministrul Muncii - n.r.) cu colegialitate, să depășească gardul, că s-ar putea să găseasca leopardul dupa gard. Să nu se ducă doar acolo unde este dusă. Or să încerce să o ducă în locurile unde condițiile de muncă sunt bune. Să stea Violeta în Germania până rezolvă problema. Nici să nu le zâmbească, să nu fie drăguță, e reprezentatul Guvernului unei țări care reprezintă ceva în Europa. Ei ne-au cerut ajutorul.

Violeta să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă, să fie puternică, să înțeleagă că dacă e puternică și își susține punctul de vedere ești respectat. Violeta să nu lase să fim umiliți. Intreaga Românie este umilită, nu doar cei de la muncă”, a declarat Rareș Bogdan, la Realitatea Plus.

Afirmațiile europarlamentarului vin în contextul în care marți, circa 50 de muncitori români au protestat pe străzile din Bonn cu privire la condițiile de muncă și au ajuns până la Consulatul României din localitate, unde se afla ministrul Muncii, Violeta Alexandru, aflată în vizită în Germania tocmai pentru a discuta cu oficialitățile locale situația muncitorilor români.

Muncitorii, care lucrează ca sezonieri la o fermă intrată în insolvență din Bornheim au protestat față de condițiile precare de muncă, de cazare și pentru că nu și-au primit salariul de la administratorul judiciar al insolvenței pentru munca prestată.

Situația din Germania a apărut în contextul mai larg al scandalului privind modul cum au fost lăsați să plece mii de români, în plină pandemie de coronavirus, pentru a muncii în fermele de sparanghel germane.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -