Rareș Bogdan: „Prima dată când am depășit 50% absorbție bani europeni a fost în mandatul lui Ciucă”

DE Alin Crișan | 24.05.2024 - 21:28
Rareș Bogdan: „Prima dată când am depășit 50% absorbție bani europeni a fost în mandatul lui Ciucă” - Foto: INQUAM Photos/ Saul Pop

Rareș Bogdan a prezentat la Argeș cifre și rezultate foarte bune ale administrațiilor liberale și a declarat că „prima dată când s-a depășit 50% absorbție bani europeni a fost în mandatul lui Nicolae Ciucă.”

SHARE

„Vorbeam cu Ligia despre faptul că acum 4 ani erau 2600 de toalete în curțile școlilor, iar astăzi sunt sub 150, modernizate cu bani europeni, de administrațiile liberale. 

Rareș Bogdan: „Prima dată când am depășit 50% absorbție bani europeni a fost în mandatul lui Ciucă”

Omul din spatele meu a reușit să aducă o absorbție de fonduri europene de peste 50%, adică 77%. În primii 5 ani România a avut absorbție de 9%, apoi 18%, apoi 22%. Prima dată când am depășit 50% a fost în mandatul domnului Ciucă.

La București, un primar de la sectorul 1, a reușit o absorbție de peste 1 milion de euro, iar Ciprian are peste 600 de milioane de lei într-un sector. Asta înseamnă administrație liberală.

În Constanța, dacă ne uităm la valoare a PIB, ar trebui să fie la fel ca Argeș, după zeci de ani de administrație pesedistă, investițiile au explodat, infrastructura la fel. Asta se va întâmpla și aici, dacă înțelegeți că doar administrația liberală poate să facă asta. (...) Marii noștri președinți de CJ au schimbat fața județelor. Asta poate să facă și Radu Perianu. (...)

Se poate, PNL poate, am spus și la Florica ce reprezintă PNL. Avem bani europeni, liberalii nu fug de banii europeni, de asta avem absorbție de 94 de miliarde. Înseamnă investiți rămase aici în România.

Trebuie să ne fie învățătură de minte ca România să aibă disparitățile de civilizație dintre Palermo spre Florența, Milano, cele două zone complet diferite. În România nu există astfel de diferențe, dacă nu schimbăm, este pericol ca diferențele să crească în intensitate. O să fie greu pentru un Guvern să ridice nivelul de trai, așa cum nu mai poate Italia. Eu nu îmi doresc la un loc din România să arate ca Palermo, Catania. 

Cei care au plecat de la guvernare și astăzi ne atacă, au plecat pentru că noi liberalii am venit cu cel mai amplu proiect de investiții, Anghel Saligny. Fiecare primar a beneficiat, indiferent de culoare politică. 

Avem șansa să mergem pe o cale pe care îmi era greu să spun că o să o luăm. Partidul este mai mobilizat ca oricând, nu este o chestiune, doar visare, este realitatea așa cum arată ea pe baza sondajelor. Două săptămâni de nesomn, muncă, pliante, explicat despre ce vrem să facem cu acest județ și Argeș va urca acolo unde îi este locul. Asta se poate doar cu administrație liberală, dacă liberali nu sunt, nu este dezvoltare.

România trebuie să aibă un președinte liberal, un ostaș în slujba țării, iar campania începe de pe 10 iunie. Argeșul o să fie una dintre cele mai frumoase surprize din această campanie”, a declarat Rareș Bogdan. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te