Raluca Turcan: Primul call center destinat persoanelor vulnerabile, operativ în Baia Mare

DE Valentin Mirică | Actualizat: 19.06.2020 - 18:17
Foto: Facebook

Primul call center destinat persoanelor care au nevoie de ajutor, înfiinţat în cadrul proiectului "Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19", din fonduri europene, a fost inaugurat, vineri, în Baia Mare, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

SHARE

„0219998 este numărul la care începând de azi bătrânii aflați în izolare sau cu restricții de deplasare și persoanele cu dizabilități pot suna atunci când vor avea nevoie de ajutor.

Am participat astăzi, la Baia Mare, alături de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și secretarul de stat Ionel Bogdan la lansarea unui proiect foarte promițător și generos, derulat în mare parte din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului se ridică la 18 milioane de euro, (din care aproape 15 milioane fonduri europene), acesta fiind destinat furnizării de servicii de sprijin pentru persoanele vulnerabile și înființarea și dezvoltarea unui centru de monitorizare și coordonare care include servicii de call center.
 
Circa 1000 de asistenți sociali vor fi implicați în acest proiect și estimăm că vom putea ajuta aproximativ 100.000 de persoane în toată țara”, a scris Turcan, pe Facebook.
 
Ea a menţionat, într-o conferință de presă susținută la Baia Mare, că noul proiect de sprijin al persoanelor vulnerabile ar putea pune bazele unui model de SMURD social în România.

"Ne-am dori ca acest proiect să fie debutul unui SMURD social în România. Persoanele vârstnice vor suna, se va crea o bază de date, se va crea o reţea de comunicare între ONG-uri, autorităţi locale, servicii medicale şi sociale şi chiar educaţionale, ca atunci când e nevoie de un serviciu să-l oferim persoanelor vulnerabile. Să nu minimalizăm faptul că în următorul exerciţiu financiar vor fi 3,5 miliarde euro la dispoziţie pentru a sprijini persoanele aflate în risc social, fie că vorbim de tineri, vârstnici sau persoanele cu dizabilităţi, aceşti bani practic vor încerca să reducă gradul de sărăci în România, să reducă gradul de excluziune socială, să atenueze din inechităţi şi să acorde sprijin ţintit atunci când este nevoie", a declarat Raluca Turcan.

Unitatea Mobilă de Asistenţă Socială (UMAS) call-center este situată în municipiul Baia Mare pe strada Gheorghe Şincai, în imediata vecinătate a Primăriei şi a Prefecturii Maramureş.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.