PSD îl acuză pe Iohannis de trafic de influență

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.01.2019 - 18:10
Liviu Dragnea/ Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD îl acuză pe Klaus Iohannis de trafic de influență și de încălcarea Constituției, după ce președintele a refuzat să-i numească pe cei doi miniștri propuși la Dezvoltare Regională (Olguța Vasilescu) și Transporturi (Mircea Drăghici).

SHARE

În plus, președintele a anunțat că nu-l va revoca pe Procurorul General, Augustin Lazăr. ”Al doilea refuz al președintelui Iohannis de a emite decretele de numire în funcția de ministru pentru persoanele propuse la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice reprezintă o tentativă iresponsabilă de blocare a investițiilor guvernamentale în cele mai importante domenii pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor României: infrastructura de transport și dezvoltarea locală. În această chestiune președintele Iohannis a încălcat în mod deliberat, în mai multe rânduri, Constituția României și deciziile Curții Constituționale”, precizează un comunicat PSD remis vineri presei. 

Citește și: Iohannis refuză propunerile de miniștri ale PSD și nu-l revocă pe Augustin Lazăr

În plus, social-democrații îl acuză pe șeful statului că ”a intrat într-o într-o complicitate de natură penală cu procurorul general al României, Augustin Lazăr”, care a fost propus spre revocare de ministrul Justiției.

”Prin refuzul de a emite decretul de revocare a acestuia, președintele comite un act de trafic de influență asupra celui care conduce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se află în cercetare un dosar penal privind dobândirea prin fals și uz de fals a unor proprietăți de către familia prezidențială. Această protecție neconstituțională pe care Klaus Iohannis și șeful PÎCCJ și-o acordă reciproc, nu poate fi privită în afara contextului în care soția președintelui a refuzat în mod repetat să se prezinte la audieri la PÎCCj într-un dosar penal – situându-se deasupra legii și în disprețul obligațiilor legale pe care le are orice alt cetățean al României”, mai punctează comunicatul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.