Proiect PNL pentru protejarea copiilor în mediul online. Nicoleta Pauliuc ”Este un sat fără câini”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 03.10.2023 - 18:44
Senatoarea Nicoleta Pauliuc și președintele Senatului , Nicolae Ciucă Foto: Facebook/ Nicolae Ciucă

O lege ar putea apăra copiii pe Internet. Un proiect PNL pentru protejarea copiilor în mediul online a fost lansat de Nicoleta Pauliuc și susținut de Nicolae Ciucă.

SHARE

PNL propune un proiect de lege care instituie măsuri eficiente și adaptate noilor realități, pentru un mediu online mai sigur pentru minori, cu prevederi clare pentru copii, părinți și furnizori de servicii online. 

Senatoarea Nicoleta Pauliuc a lansat în dezbatere inițiativa și campania de strângere de semnături de susținere. Organizația de Femei a PNL a reușit să adune deja peste 10.000 de semnături.

Proiect PNL pentru protejarea copiilor din mediul online. Nicoleta Pauliuc ”Este un sat fără câini”

„Concret, propunerea pe care o lansăm și astăzi în dezbatere publică constă în promovarea unei legi care vorbește despre control parental pentru accesul copiilor noștri până la vârsta de 16 pe rețelele de social media. 

Ne interesează viitorul copiilor noștri, ne interesează să avem o generație sănătoasă, echilibrată din punct de vedere fizic și emoțional, iar prin acest proiect de lege, credem noi că dăm suficiente instrumente părinților să poată să îi protejeze pe copiii noștri. (...) După pandemie, fiecare dintre noi trăiește o viață duală, o viață offline și o viață online”, a arătat Pauliuc.

Citește și: GRAFICE 20% dintre copiii români primesc pe Internet cereri să facă clipuri sexuale cu ei

Liderul PNL a atras atenția asupra efectelor acestei probleme. „Tema acestei dezbateri, ca şi intenţia de a o transforma într-o iniţiativă legislativă răspunde unei probleme reale, respectiv aceea a efectelor pe care le poate avea expunerea necontrolată a copiilor noştri la conţinutul din spaţiul virtual.

Aşa cum arată numeroase studii, accesul copiilor la internet şi la reţelele sociale are nu doar efecte pozitive, ci şi efecte negative. Misiunea noastră este să potenţăm efectele pozitive şi să diminuăm pe cât posibil efectele negative. (...) Ce aş vrea să subliniez este nevoia de a trata cu toată atenţia un astfel de subiect, care priveşte educaţia tinerilor şi siguranţa lor”, a spus preşedintele Senatului, prezent la eveniment.

Nicoleta Pauliuc a subliniat pericolele din mediul online. ”Din păcate, mediul online este un sat fără câini. Copiii noştri, indiferent de vârstă, sunt la un pas distanţă de mesaje care le pun de multe ori şi viaţa în pericol. Sunt mesaje care vorbesc despre bulling, mesaje trimise de prădători sexuali”, a mai afirmat Pauliuc. 

Ea a subliniat că îşi propune ca prin acest proiect de lege să facă un spaţiu mai sigur atunci când vorbim de prezenţa copiilor noştri în mediul online.

Citește și: Bullying-ul online face ravagii printre copii. Navigator pe Internet de la 8 ani

 „Ce ne dorim ca prin acest proiect de lege ca, împreună cu părinţii, împreună cu românii care îşi doresc (...) să implementăm o legislaţie cadru europeană şi să oprim anumite fapte ilegale, precum organizarea traficului de droguri prin intermediul internetului şi racolarea de clienţi din rândul tinerilor”, a mai spus senatoarea PNL.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te