Primul lider care confirmă că PNL e nemulțumit de Nicușor Dan. Cine îi poate retrage sprijinul

DE Alin Crișan | 22.09.2022 - 20:39
Nicușor Dan - Foto: Profimedia

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, susține că partidul este nemulțumit de Nicușor Dan, din cauza angajamentelor publice și a promisiunilor neonorate ale primarului general, nu numai în raport cu partidul, dar și cu bucureștenii.

SHARE

„O eventuală desprindere de Nicușor Dan la nivelul Consiliului General al Municipiului București, o eventuală decizie de delimitare sau desprindere față de Nicușor Dan aparține cu siguranță filialei București, a Organizației PNL București. Ei sunt cei care decid sau nu acest lucru.

Citește și: Prima iubire a celui mai bogat român a murit singură cu o pensie de 1200 lei

În ceea ce privește nemulțumirea pe care o avem sau nu față de Nicușor Dan, ea există, din cauza angajamentelor publice și promisiunilor neonorate ale primarului general al Capitalei, nu numai în raport cu PNL, dar și cu cetățenii municipiului București”, a spus Ionuț Stroe.

Nicușor Dan, contestat de PNL 

Un partid atât de mare și serios ca Partidul Național Liberal vă dați seama că pregătește oameni și cu siguranță avem, nu numai în București, candidaturi suficient de puternice în a câștiga alegerile în 2024. Nu suntem în niciun fel condiționați de această susținere în Consiliul General al Municipiului București pentru a construi noi candidaturi pentru București, sectoare și inclusiv alte orașe.

Citește și: Șeful român al Statului Major al Apărării, medaliat la Chișinău: „Consolidarea Frăției de Arme”

Decizia, însă, aparține Organizației PNL București. Ei, până la urmă, l-au susținut, ei retrag această susținere. Ei au decis susținerea lui, până la urmă, ei decid retragerea sprijinului lui Nicușor Dan”, a mai spus Ionuț Stroe, potrivit gândul.ro. 

Reamintim că liderii din conducerea PNL i-au solicitat președintelui filialei București, Ciprian Ciucu, să îi retragă sprijinul politic primarului general, Nicușor Dan, susțin surse politice.

PNL București nu a răspuns încă cererii

Liberalii au demarat selecția candidatului pentru Primăria Capitalei, în baza unui sondaj intern comandat de partid.

Citește și: Previziuni nefaste de la economiști: Venituri mai mici cu 30% pentru români în perioada următoare

O astfel de mișcare politică ar avea două efecte: blocarea completă a proiectelor lui Nicușor Dan, care acum se sprijină pe o majoritate formată din PNL și USR în Consiliul general, și scăderea dramatică a șanselor lui Nicușor Dan pentru un al doilea mandat de primar general.

Favoriți pentru a prinde poziția de candidat PNL la Primăria Capitalei sunt Stelian Bujduveanu, actual viceprimar în administrația condusă de Nicușor Dan, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu și fostul realizator de emisiuni de la B1 TV, Silviu Mânăstire.

Citește și: VIDEO Manelistul Adi de la Vâlcea: factură uriașă la curent, deși e debranșat: Ne fură „băieții”

Din momentul în care PNL își va desemna clar candidatul la Primăria Capitalei, consilerii locali liberali vor intra în opoziție. O opoziție care îi va aduna pe reprezentanții PSD, PNL și AUR. Nicușor Dan nu se poate baza nici măcar pe sprijinul minoritar, sau măcar neutralitate, din partea USR, partid care l-a repudiat.

 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te