Prima iubire a celui mai bogat român a murit singură cu o pensie de 1200 lei

DE Alin Crișan | 22.09.2022 - 19:29
Victorița Dumitrescu și Ion Țiriac - Foto: Colaj Fanatik.ro

Victorița Dumitrescu a fost una dintre marile cuceriri ale magnatului Ion Țiriac. Regretata campioană mondială a handbalului românesc nu a avut, însă, parte de un trai bogat, asemeni lui, dimpotrivă, a plecat din această lume cu o pensie infimă și măcinată de boli.

SHARE

Victorița Dumitrescu s-a stins din viață în anul 2009, la vârsta de 73 de ani. Se confrunta cu o serie de afecțiuni precum hipertensiune arterială, diabet sau coxartroză. Aștepta să fie dusă la un cămin de bătrâni.

Victorița Dumitrescu, fosta iubită a lui Ion Țiriac, a murit chinuită de mai multe boli și cu o pensie mică

“N-am pe nimeni, sunt bolnavă, tocmai am venit de la spital, de la nişte analize. Pe 11 sau 12 februarie mă internez la Căminul de bătrâni de pe strada Eminescu, că nu mai pot altfel. Trebuia să mă duc mai devreme, dar internarea s-a amânat din nu ştiu ce motiv”, a spus fosta campioană, pentru Libertatea, în anul 2009.

Citește și: Factura l-a „curentat”: Un antreprenor a ajuns la spital când a văzut cât are de plătit

Nu a mai ajuns la cămin nici în februarie, căci în decembrie 2009 a plecat din această lume. A lăsat în urma ei o amintire frumoasă printre celebrități, povestea de dragoste cu Ion Țiriac.

Cât a durat povestea de iubire dintre Ion Țiriac și Victorița Dumitrescu

Victorița Dumitrescu și Ion Țiriac au format un cuplu în 1965 , timp de 12 luni, iar pe atunci handbalista avea 29 de ani, iar actualul afacerist 26 și făcea furori în lumea sportului prin hochei și tenis de performanță.

Citește și: VIDEO. Cea mai tare metodă de furat din supermarket. Le-a și reproșat că îl vor „pierde de client”

“Au fost aproape un an împreună, le stătea tare bine, deşi Ion te speria, la prima vedere, cu aspectul lui mai «fioros». Nu erau ei foarte tineri, Victoriţa parcă împlinise 29 de ani, Ion avea şi el vreo 26”, a spus pentru sursa menționată Ana Stark-Stănişel, fosta colegă de generație a Victoriţei.

Constantin Popescu, cel care a creat marea echipă feminină de handbal a țării , a oferit și el detalii despre relația dintre Victoriţa şi Ion. O considera o dragoste curată.

Citește și: Șeful român Statului Major al Apărării, medaliat la Chișinău: „Consolidarea Frăției de Arme”

“E atâta timp de-atunci! Au fost împreună, asta e clar, dar atunci şi dragostea era mai curată faţă de timpurile de azi. Se scria numai de sport şi de sportivi şi deloc despre viaţa personală a acestora”, a mărturisit antrenorul.

În ultimele clipe din viață, fosta campioană mondială se afla într-un scaun cu rotile. Aștepta Salvarea să o ia și să o trasporte la un cămin de vârstnici, în speranța că va chinui mai puțin cu bolile sale.

Citește și: Șoferul „rachetă”: Prins când se deplasa cu peste 230 km/h pe Drumul Expres Piatra-Olt

În luna iunie 2009,  Traian Băsescu, fostul șef al statului, a decorat-o pentru performanțele deosebite, cu Ordinul ”Meritul Sportiv„ Clasa I.

Victorita Dumitrescu s-a născut în 1935, în Capitală. Trupul ei se află la Cimitirul Reinvierea (Lizeanu), potrivit fanatik.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te