Primarul Brașovului va fi consiliat de socrul lui Marian Godină pentru reformarea Poliției Locale

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 09.11.2020 - 13:45
Primarul Brașovului, Allen Coliban/FOTO: Facebook

Primarul Brașovului, Allen Coliban, l-a angajat la cabinetul său pe socrul lui Marian Godină, care este un polițist pensionar. Acesta a fost angajat pentru a contribui la reformarea Poliției Locale, a anunțat edilul într-o conferință de presă.

SHARE

Primarul Allen Coliban a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că una dintre primele direcţii în care îşi va îndrepta atenţia în perioada imediat următoare va fi reformarea Poliţiei Locale, în acest sens urmând să fie consiliat de un poliţist pensionat, angajat în cadrul cabinetului său, relatează Agerpres.

Edilul braşovean a precizat că se impune o reorganizare pe criterii de performanţă a acestei instituţii subordonate, astfel încât, acolo unde atribuţiile pot fi îndeplinite de structuri ale altor instituţii, cele ale Poliţiei Locale să fie diminuate sau desfiinţate, un exemplu în acest sens fiind cel al aşa-zişilor „mascaţi”, care, practic, au aceleaşi atribuţii ca şi cei din structura de intervenţii rapide a Poliţiei naţionale şi din cea a Jandarmeriei.

În schimb, ar urma să fie întărite structurile de control în domeniul Disciplinei în construcţii – unde, în prezent, îşi desfăşoară activitatea şase polițişti locali, chiar dacă „Braşovul este un şantier destul de mare” – şi al Protecţiei mediului.

„Poliţia Locală este prima instituţie către care ne-am îndreptat atenţia, mai ales că are atribuţii importante în această perioadă de pandemie, dar şi din alte puncte de vedere, al Protecţiei mediului sau al disciplinei în construcţii, de exemplu. Pentru această parte, am ales un bun profesionist, care are peste 26 de ani de experienţă în Poliţie şi multe competenţe manageriale„, a afirmat Allen Coliban.

În aproximativ două săptămâni, după consultările cu instituţiile care au atribuţii similare Poliţiei Locale, vor fi finalizate două scenarii de lucru pentru reorganizarea acestei instituţii. Ulterior, primarul va veni cu o nouă organigramă şi un nou Regulament de funcţionare ale instituţiei din subordine, care ar urma să fie discutate în Consiliul Local.

Consilierul primarului, Radu Dascălu, care a condus serviciile de Criminalistică ale inspectoratelor de Poliţie din Sibiu şi Braşov, a susţinut, referitor la activitatea Poliţiei Locale, că „trebuie găsită o formulă ca aceşti oameni să fie în stradă, nu în sediu”.

Dascălu a anunţat că salariul de „aproximativ 3.000 de lei” pe care îl va încasa în calitatea sa de consilier al primarului îl va folosi pentru proiectele sociale pe care le susţine.

Radu Dascălu este socrul poliţistului braşovean Marian Godină, notează Agerpres.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te