Primarii Sectoarelor 3 şi 4 cer premierului să modifice bugetul

DE Valentin Mirică | Actualizat: 01.03.2021 - 19:51
Primarul Robert Negoiță

Primarii Sectoarelor 3 şi 4, Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă, cer premierului Florin Cîţu să remedieze modificările din proiectul bugetului de stat care reduce din banii celor două unităţi administrative.

SHARE

"Am apreciat, în primă fază, decizia de a pune în dezbatere publică propunerea de buget pentru administraţiile locale. Pentru moment, am salutat transparenţa absolut necesară unui astfel de demers într-o societate sănătoasă şi modernă. Dar, din nefericire, peste noapte ne-am dat seama că tot demersul a fost unul ipocrit, fără nicio substanţă, atâta vreme cât am descoperit că ce s-a propus în dezbatere publică a fost schimbat fără nicio explicaţie, iar în Parlamentul României a fost trimisă o altă propunere. O propunere care dezavantajează flagrant locuitorii sectoarelor 3, 4, 5 şi 6 şi avantajează în mod direct sectoarele 1 şi 2. (...) Încă nu este târziu să reparaţi această greşeală, o greşeală care va condamna peste 70% din populaţia Capitalei la lipsă de dezvoltare", arată o scrisoare deschisă trimisă de cei doi primari premierului, care a fost postată, luni, pe pagina de Facebook a lui Robert Negoiţă.

Conform sursei citate, în lipsa unei explicaţii publice, primarii Sectoarelor 3 şi 4 cred că reducerea sumei alocate per cap de locuitor a fost făcută având la bază exclusiv motivaţii politice.

"În lipsa unei explicaţii publice care să justifice acest demers, nu ne rămâne decât să ne gândim că această reducere a sumei alocate per cap de locuitor de la 1.250 de lei la 1.150 de lei a fost făcută având la bază exclusiv motivaţii politice, de favorizare a unor primării de o anumită coloratură politică", menţionează scrisoarea deschisă.

Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă consideră că locuitorii sectoarelor 3, 4, 5 şi 6 merită o explicaţie publică pentru acest demers. "Majoritatea locuitorilor acestor sectoare şi-au dorit şi au susţinut ca dumneavoastră să conduceţi destinele acestei ţări, evident, sperând că veţi implementa un nou mod de a face politică", arată scrisoarea.

Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă şi-au exprimat speranţa ca premierul să repună lucrurile într-o zonă de normalitate.

"Dacă nu există nicio explicaţie, iar mâine în Parlamentul României va fi adoptată varianta de buget care ia bani de la toţi locuitorii Capitalei din zonele mai puţin dezvoltate, pentru a-i duce în zone deja dezvoltate - deja cu un buget mare - doar pe consideraţii de criteriu politic, nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne exprimăm public revolta şi neîncrederea totală în acest mod de a face politică. Este o situaţie regretabilă, o situaţie cu care nu ne-am mai întâlnit şi sperăm, măcar acum în ceasul al doisprezecelea, să repuneţi lucrurile într-o zonă de normalitate", se mai arată în scrisoarea deschisă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te