Președinții secțiilor de votare pentru referendum se retrag în valuri

DE Alexandru Pop | Actualizat: 02.10.2018 - 14:28
Foto Basilica.ro

Val de retrageri ale preşedinţilor de secţii de votare din Bihor și Sibiu de la referendumul din 6-7 octombrie.

SHARE

Update: Potrivit reprezentanților birourilor electorale județene, în Cluj au renunțat circa 270 președinți (din 656 de secții de vot), în Bihor 120 din 650 de secții, în Timiș circa 150 de președinți din 697 de secții, iar în Arad peste 100 de persoane care ar fi trebuit să conducă o parte din cele 437 de secții de vot, arată Mediafax. 

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamţ, Adrian Niţă, a declarat, marţi, pentru Agerpes, că, până în prezent, sunt înregistrate 50 de astfel de cereri: "S-a solicitat înlocuirea a 50 de preşedinţi ai secţiilor de votare. Cererile au fost depuse de către aceştia, însoţite de motivaţia absenţei, în cele mai multe situaţii fiind vorba despre lipsa din localitate a persoanelor la data desfăşurării referendumului".  

Alți circa 250 din Arad și Timiș, trași la sorți din Corpul Experților Electorali, s-au retras înainte de referendum invocând motive personale și au fost înlocuiți, transmite corespondentul Mediafax.

____________________________________

121 din cei 650 de preşedinţi de secţii din Oradea şi din judeţ au anunţat Biroul Electoral Judeţean că nu pot onora această sarcină, din motive personale, potrivit Digi24

Deja persoanele aflate pe listele de rezervă au fost notificate, pentru ca scrutinul să se poată desfăşura normal. Reprezentanţii Biroulul Electoral Judeţean spun că nu există niciun pericol ca activitatea în secţiile de votare să nu se desfăşoare normal sâmbătă şi duminică, dar că pentru prima dată un număr atât de mare persoane decide să se retragă înaintea scrutinului.

Situație similară la Sibiu

Biroul Electoral Sibiu nu a reușit încă să desemneze toți președinți de secții de votare, chiar dacă termenul din lege a cam trecut, notează, pe Facebook, Laurentiu Fufezan-Jiman. „Din 1073 de experți electorali care constituie baza de selecție trebuie desemnați 373 de președinți, prin tragere la sorți, inca de vineri. Doar ca 114, după ce au fost extrasi, au făcut cerere de retragere. Mai mult decât atât, se pare ca sunt zeci de cereri de renunțare la calitatea de expert electoral inca de acum cateva luni, doar ca AEP Sibiu nu i-a procesat”, a arătat acesta.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.