Prefecţii propuşi de UDMR în judeţele Arad, Cluj, Sălaj şi Satu Mare au fost numiți de Guvern

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 04.03.2021 - 01:28
Guvernul a numit în prima şedinţă de miercuri şi patru prefecţi propuşi de UDMR, potrivit unui comunicat al formaţiunii. / Foto: europafm.ro

Guvernul a numit în prima şedinţă de miercuri şi patru prefecţi propuşi de UDMR, potrivit unui comunicat al formaţiunii: Arad - Toth Csaba, Cluj - Tasnadi Istvan Szilard, Sălaj - Dari Tamas, iar la Satu Mare - Altfatter Tamas-Ferenc (ultimul, deja pe funcție, va continua).

SHARE

În comunicat se arată că, urmare a înţelegerilor din coaliţie, nominalizărilor şi numirilor decise în Guvern, UDMR va avea prefecţi în următoarele judeţe: Arad - Toth Csaba, Cluj - Tasnadi Istvan Szilard, Sălaj - Dari Tamas, iar la Satu Mare - Altfatter Tamas-Ferenc îşi continuă activitatea ca prefect.

Sursa citată menţionează că, în perioada următoare, Guvernul va numi şi alţi prefecţi şi subprefecţi nominalizaţi de UDMR.

Citește și:

Sporul, o capcană pentru bugetari. Banii pentru care sunt la mâna șefului, o invenție din 2017 a PSD

Cîţu: Partidele propun prefecţi, dar trebuie evaluaţi. Nu ne jucăm cu aşa ceva

Premierul Florin Cîţu a declarat, săptămâna trecută, că partidele fac propuneri pentru funcţiile de prefecţi, secretari de stat, subsecretari de stat, dar toate trebuie evaluate, menţionând că nu abdică de la trei principii: fără penali în funcţii publice, fără conflicte de interese şi promovarea profesioniştilor.

„Partidele propun şi prefecţi şi secretari de stat şi subsecretari de stat, dar toţi trebuie evaluaţi. Eu am spus: sunt trei principii de la care nu abdic - fără penali în funcţii publice, fără conflicte de interese şi profesionişti. Pe fiecare funcţie, mă uit la fiecare persoană la aceste criterii. Să presupunem că îmi scapă cineva şi aflăm informaţia după aceea, imediat îl voi retrage. Deci nu ne jucăm cu aşa ceva în acest mandat", a precizat Cîţu.

Citește și:

CCR motivează respingerea sesizării AUR: Susținerile ţin de dispoziţiile Regulamentului

El a spus că sunt negocieri la nivel de coaliţie, dar propunerile pe care le primeşte le verifică, pentru a vedea dacă sunt profesionişti, că nu au probleme penale şi îndeplinesc criteriile de integritate.

"Nu iau o decizie de unul singur, eu discut şi în coaliţie şi în afara ei, dar până la urmă decizia o iau pe baza informaţiilor", a adăugat premierul.

Florin Cîţu a subliniat că în Guvern deciziile finale le ia premierul.

"Aş prefera să vină (miniştrii - n.r.) să discutăm în coaliţie, dar, în acelaşi timp, dacă vrem să discutăm public, discutăm public, eu nu am o problemă. Asta arată că suntem liberali, suntem vocali, vrem să facem lucruri. (...) Asta le cer cetăţenilor, până la urmă avem opinii şi putem să avem opinii, dar aş vrea să urmărească mesajele mele, pentru că decizia este la premier în ceea ce priveşte ce se întâmplă la Guvern. Sunt decizii pe care le luăm în coaliţie şi, bineînţeles, liderii coaliţiei vin şi le prezintă, dar, în acelaşi timp, în Guvern deciziile le ia premierul. (...) Am înţeles că avem unele dezbateri în spaţiul public, altele le avem în coaliţie, dar până la urmă decizia este a premierului, pentru că premierul este cel care răspunde de aceste decizii", a mai spus Cîţu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te