Rareș Bogdan: „Cea mai mare surpriză în alegerile din 2024 o va reprezenta AUR”

DE Alin Crișan | Actualizat: 21.10.2023 - 15:38
PNL, speriat de AUR? Rareș Bogdan: „Cea mai mare surpriză în alegerile din 2024 o va reprezenta AUR” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Rareş Bogdan consideră că cea mai mare surpriză la alegerile din anul 2024 va fi reprezentată de scorul sub aşteptări al AUR. El susţine că argumentaţia membrilor acestui partid este uşor de demontat.

SHARE

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan consideră că cea mai mare surpriză la alegerile din anul 2024 va fi reprezentată de scorul sub aşteptări al AUR. El susţine că a polemiza cu AUR este foarte simplu deoarece argumentaţia membrilor acestui partid este uşor de demontat. Bogdan consideră că PNL va fi peste AUR la alegerile europarlamentare.

PNL, speriat de AUR? Rareș Bogdan: „Cea mai mare surpriză în alegerile din 2024 o va reprezenta AUR”

Rareş Bogdan a declarat sâmbătă, la emisiunea Insider Politic, de la Prima Tv, că liberalii au făcut sondaje în mai multe judeţe şi în niciunul AUR nu depăşeşte 20 de procente.

“Cea mai mare surpriză în alegerile din anul 2024 o va reprezenta scorul sub aşteptări al AUR. Eu am sondaje de opinie, împreună cu Dan Motreanu, care se ocupă direct şi eu în subsidiar, fiind plătite de domnul Bode, secretarul general. (…) noi cercetăm toate judeţele şi oraşele reşedinţă de judeţ.

Citește și: Sondaj alegeri parlamentare: PSD - 30%, PNL și AUR, la egalitate, USR, pe creștere

Nici pe departe AUR nu este la nivelul…. Noi încă nu am testat şi avem vreo 20 de rezultate, un judeţ unde AUR să depăşească 20 la sută. Cel mai mult are 18% cred că în Dâmboviţa. În Constanţa avea…avea în Gorj unde şi PRM-ul dacă vă amintiţi, şi PPDD-ul lui Dan Diaconescu a avut foarte mult, dar niciun judeţ… Există şi judeţe cu 6, 7, cu 8, cu 11”, a precizat Rareş Bogdan.

El susţine că AUR va fi departe de ceea ce se aşteaptă.

“Eu vă spun ceva. AUR va fi departe de ceea ce se aşteaptă. Şi noi nu ne-am apucat încă de AUR. Când noi ne vom apuca de ei, adică când vom intra cu ei, pentru că până acuma i-am considerat marginali şi am considerat că nu merită să intrăm în dispută cu ei. A polemiza cu AUR e foarte simplu, pentru că argumentaţia lor e foarte subţire, e foarte uşor de demontat,  nu au profunzime, nu au cunoştinţe, iar patriotismul lor este de mucava. Plus faptul că atacă Uniunea Europeană cu o asemenea virulenţă, faptul că 820.000 de fermieri români iau bani de la Uniunea Europeană prin subvenţia directă şi când le spui vine AUR, la revedere bani europeni. Cum? Că intrăm în faliment. Eu vă spun doar că la revedere. Patru miliarde de euro a luat Clujul bani europeni, patru miliarde de euro, strict bani europeni”, a explicat prim-vicepreşedintele PNL.

Întrebat dacă PNL va fi peste AUR la alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan a răspuns: “Fără nicio problemă. PNL va avea un scor mult, mult, mult peste ceea ce se crede din punct de vedere al scorul electoral, pentru că PNL are câteva atuuri. Eu vă spun că peste 20 dacă colegii mei vor înţelege cât de important este să folosim, să ne folosim de atu-urile pe care le avem.

Şi atuurile sunt: lucrurile realizate în cadrul guvernării despre care n-am vorbit, foarte multe lucruri realizate în cadrul guvernării despre care nu am vorbit, trecînd prin trei crize profunde. Una, cea Covid, gestionată de PNL, guvernul Orban, a doua, criza energetică, gestionată de guvernul PNL, prin Ciucă, şi a treia, criza războiului din Ucraina, care a fost gestionată de PNL prin guvernul Ciucă, în parteneriat cu Iohannis”.

Citește și: Guvernul, obligat în instanță să organizeze alegeri locale parțiale în zeci de localități

El a enumerat şi alte argumente pe care liberalii le-ar putea prezenta în faţa electoratului.

“Nu am vorbit de faptul că am adus fonduri europene de 11 miliarde, că am ajuns la 74% absorbţie. Nu a fost nici atât. A fost sub 50 la sută România, că am adus investiţii directe de 11 miliarde, nu am vorbit despre ceea ce am realizat efectiv, ci permanent am lăsat propaganda populistă să acuze Ce aţi făcut voi? Ştiţi, eu când aud ”Ce aţi făcut, domne, România… ”. Există o apologie a dezastrului. Lumea nu poate să nege că România a evoluat, dar trebuie să le spui oamenilor. Oameni nu sunt de rea credinţă, dar trebuie să le aduci argumente”, a mai transmis Rareş Bogdan.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te