PNL Iaşi nu va face alianţe politice locale cu organizaţiile PSD

DE Florin Budescu | Actualizat: 27.02.2024 - 08:25
PNL Iaşi nu va face alianţe politice locale cu organizaţiile PSD - Foto: INQUAM PHOTOS / Casian Mitu - imagine cu caracter ilustrativ
PNL Iaşi nu va face alianţe politice locale cu organizaţiile PSD - Foto: Wikimedia/cantemir.iasi/CC BY 3.0

PNL Iaşi nu va face alianţe politice locale cu organizaţiile PSD. Filiala PNL Iaşi anunţă că Biroul Permanent Judeţean a validat 90 dintre cele 98 de candidaturi la alegerile locale, printre care la Consiliul Judeţean, municipiile Iaşi, Paşcani.

SHARE

PNL Iaşi nu va face alianţe politice locale cu organizaţiile PSD. Filiala PNL Iaşi anunţă că Biroul Permanent Judeţean a validat 90 dintre cele 98 de candidaturi la alegerile locale, printre care la Consiliul Judeţean, municipiile Iaşi, Paşcani, oraşe şi comune.

O altă decizie este că nu se vor face alianţe locale cu PSD. Printre candidaturile validate, se numără şi cea a preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Alexe, pentru un nou mandat, precum şi pentru cea a primarului de Iaşi, Mihai Chirica.

PNL Iaşi nu va face alianţe politice locale cu organizaţiile PSD

"Printre priorităţile PNL se numără susţinerea pentru marile proiecte regionale, precum Autostrăzile A7 şi A8, Spitalul Regional de Urgenţă, Sala Polivalentă Regina 'Maria Iaşi', Institutul Regional de Boli Cardiovasculare, cât şi cele locale, precum sediul nou pentru Opera Naţională Română, din Iaşi.

De asemenea, pentru reabilitarea Filarmonicii de Stat 'Moldova' Iaşi, modernizarea infrastructurii judeţene, dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare, extinderea accesului la gaze, construcţia de noi facilităţi medicale şi investiţiile în Educaţie.

La nivelul municipiului Iaşi, fonduri în valoare de peste 66 de milioane de euro au fost investite în modernizarea transportului public, prin achiziţia a 32 de tramvaie noi.

Citeşte şi: Un primar de comună a ajuns preşedintele interimar PNL Vrancea

Alte 66 de milioane de lei sunt fonduri atrase pentru achiziţia a 20 de autobuze electrice, şase staţii de încărcare rapidă şi 20 de staţii cu încărcare lentă.

Au început şi lucrările la viitorul depou din Cartierul Dacia, cu fonduri de 50 de milioane de euro, iar Primăria Municipiului Iaşi va continua cu bani PNRR să achiziţioneze alte 18 tramvaie noi, în valoare de 34 de milioane de euro", anunţă PNL.

PNL Iaşi anunţă că la alegerile locale va merge pe liste separate de PSD şi că este pregătit să câştige toate rândurile de alegeri din 2024, în judeţ, începând cu cele locale şi europarlamentare, din iunie, continuând mai apoi cu alegerile parlamentare şi prezidenţiale.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, preşedintele PNL: România nu ajunge pe mâinile demagogilor

"BPJ al PNL Iaşi a luat decizia de a candida singur pe liste, la alegerile locale, fără alianţe cu PSD Iaşi. Am demonstrat că, prin forţe proprii, administraţia liberală are toate resursele necesare să ducă mai departe planul de dezvoltare al judeţului Iaşi, început în anul 2020", se menţionează în comunicatul de presă.

Prin intermediul aceluiaşi comunicat de presă, preşedintele PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a subliniat angajamentul partidului faţă de progresele realizate în ultimii aproape patru ani.

"Suntem hotărâţi să câştigăm alegerile pentru Primăria şi Consiliul Judeţean Iaşi, precum şi în cel puţin 60 de UAT-uri judeţene, continuând proiectele de dezvoltare începute.

Modernizare

Ducem mai departe, astfel, modernizarea şi dezvoltarea judeţului şi a municipiului Iaşi, traversând cea mai bună perioadă din istoria post decembristă a oraşului şi judeţului cu investiţii istorice şi cu valori fără precedent", a afirmat Muraru.

Foto: Wikimedia/cantemir.iasi/CC BY 3.0

În ultimii aproape patru ani de guvernare liberală, administraţiile locale şi judeţene au investit semnificativ în modernizarea infrastructurii şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii, pentru cetăţenii din Iaşi.

Realizările includ investiţii de aproape 100 de milioane de euro, în construirea unui nou terminal, la Aeroportul Iaşi; 220 de milioane de euro, pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene.

Dezvoltarea judeţului Iaşi

De asemenea, pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare în 100 de localităţi, cu investiţii de 504 milioane de euro; 120 de milioane de euro, pentru îmbunătăţirea accesului la gaze naturale.

Dotarea şcolilor cu mobilier şi echipamente moderne, în valoare de 20 de milioane de euro; finalizarea documentaţiei pentru construirea a două noi spitale, în Miroslava şi Bucium, cu o valoare totală de aproximativ 500 de milioane de euro, potrivit sursei citate.

PNL Iaşi afirmă că s-au făcut progrese în dezvoltarea infrastructurii urbane, inclusiv construirea centurii uşoare a municipiului Iaşi şi iniţierea proiectelor pentru parcuri industriale, dar şi peste 163 de milioane de euro, pentru modernizarea transportului public.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te