Un primar de comună a ajuns preşedintele interimar PNL Vrancea

DE Florin Budescu | Actualizat: 26.02.2024 - 08:58
Un primar de comună a ajuns preşedintele interimar PNL Vrancea - Foto: Facebook/Dragoş Ciobotaru
Un primar de comună a ajuns preşedintele interimar PNL Vrancea - Foto: Facebook/Dragoş Ciobotaru

Un primar de comună a ajuns preşedintele interimar PNL Vrancea. Primarul comunei Vizantea-Livezi, Dragoș Ciobotaru, va fi validat de către Biroul Politic Național al PNL președinte interimar.

SHARE

Un primar de comună a ajuns preşedintele interimar PNL Vrancea. Primarul comunei Vizantea-Livezi, Dragoș Ciobotaru, va fi validat de către Biroul Politic Național al PNL președinte interimar PNL Vrancea.

El va fi candidat al formațiunii politice la postul de președinte al Consiliului Judeţean Vrancea. Propunerea inițială a delegației PNL Vrancea a fost modificată radical, după întâlnirea de ieri, de la sediul central al partidului, de la București.

Un primar de comună a ajuns preşedintele interimar PNL Vrancea

În urma unei întâlniri de vineri, primarii PNL Vrancea și membrii Biroului Politic Județean propuseseră ca senatoarea de Vrancea Raluca Ioan să fie președinte interimar al filialei județene.

Conform informațiilor făcute publice vineri seară, delegația liberalilor vrânceni ar fi trebuit să prezinte conducerii centrale a PNL, în întâlnirea de ieri, o singură propunere: numirea senatoarei Raluca Ioan în fruntea filialei PNL Vrancea.

Însă, prin intermediul unui comunicat de presă de duminică, la ora 19:20, Departamentul Comunicare al PNL Vrancea a anunțat că „primarul comunei Vizantea-Livezi, Dragoș Ciobotaru, a fost nominalizat și acceptat de conducerea PNL, în urma întâlnirii de astăzi (n.r. duminică 25 februarie 2024) de la București, urmând a fi validat în funcția de președinte interimar al PNL Vrancea în ședința de marți, 27 februarie 2024, a Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal (..)".

Citeşte şi: Cine îi va lua locul liberalului Cătălin Toma, decedat, la Consiliul Judeţean Vrancea?

Omul de afaceri Valentin Resmeriță a fost desemnat președinte interimar al PNL Focșani. Resmeriță a fost de asemenea nominalizat drept candidatul partidului la funcția de primar al municipiului Focșani, în perspectiva alegerilor locale, care vor avea loc pe 9 iunie 2024.

Foto: Facebook/Dragoş Ciobotaru

Informaţia apăruse deja în urmă cu două săptămâni. "Această reorganizare la nivelul conducerii PNL Vrancea și PNL Focșani are loc într-un context de pregătire intensă pentru alegerile locale, punând accentul pe consolidarea partidului la nivel județean și municipal”, spune PNL Vrancea.

Citeşte şi: De ce a murit Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea. Au fost complicaţii cardiovasculare

Se pune întrebarea de ce s-a renunțat la numirea senatoarei Raluca Ioan în fruntea filialei PNL Vrancea, așa cum conveniseră primarii partidului împreună cu membri Biroului Politic Județean.

Conform Ziarul de Vrancea, propunerea ca senatorul Raluca Ioan să preia postul de președinte interimar al filialei județene PNL ar fi căzut în fața șefilor de la București ai partidului, pentru că s-a preferat să se adopte soluția în care persoana ce preia această funcție să fie obligatoriu candidatul formațiunii la postul de președinte al Consiliului Județean, în scrutinul din 9 iunie 2024.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te