PNL a cerut în Parlament demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 12.08.2020 - 13:42
Renate Weber// Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a cerut, miercuri, în cadrul plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, dezbaterea în regim de urgență, în Comisiile juridice, a solicitării partidului său de a o demite pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.

SHARE
El a spus că cererea a fost făcută de liberali pe 22 iunie și nu a fost luată în considerare. „În perioada în care doamna avocat al PSD, Renate Weber, cu dumneavoastră, și cu prietenii de la CCR, cei care ați generat această axă a răului, peste 5.000 de persoane infectate au fost lăsate liber pe străzi”, a spus Roman.
 
„În data de 22.06.2020, liderii de grup de la Camera Deputaților și Senat ai PNL am depus cererea de revocare din funcția de Avocat al Poporului, al doamnei Renate Weber, despre care noi spunem demult că nu mai este Avocatul Poporului, ci celor care au trimis-o acolo, PSD și ALDE.
 
Am așteptat să faceți ce spune la regulament și să repartizați această solicitare către comisiile juridice reunite și nu ați făcut acest lucru. La ora actuală ni s-a răspuns că nici nu au primit”, a declarat Florin Roman.
 
El a cerut celor doi președinți, ai Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc, să solicite comisiilor juridice să se reunească de urgență pentru a lua în considerare această solicitare.
 
„Vă adresez respectuos această solicitare și vă atrag atenția că în perioada în care doamna avocat al PSD, Renate Weber, cu dumneavoastră, și cu prietenii de la CCR, cei care ați generat această axă a răului, peste 5.000 de persoane infectate au fost lăsate liber pe străzi. Guvernul nu a avut instrumentele necesare pentru a interveni. Dacă multiplicați cu 10, de la o anchetă epidemiologică, ați mai dus în derizoriu o problemă importantă, sănătatea românilor”, a adăugat Roman.
 
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a afirmat că solicitarea trebuie mai întâi trebuie aprobată în Birourile Permanente Reunite ale celor două camere parlamentare. Ciolacu a spus că solicitarea va fi discutată în prima ședință a BPR.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.