Pavel Popescu se alătură celui mai prestigios think-tank privind diplomația tech la nivel global

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.06.2023 - 21:38
Pavel Popescu - Foto: Facebook/ Pavel Popescu

Deputatul liberal Pavel Popescu a fost invitat să facă parte din Consiliul Consultativ al Krach Institute for Tech Diplomacy at Purdue, unul dintre cele mai importante think-tank-uri americane din domeniul diplomației tech.

SHARE

Prezența demnitarului român în acest forum vine în condițiile în care România are una dintre cele mai puternice industrii IT din Europa.

Krach Institute for Tech Diplomacy este un think-tank de prestigiu implicat în modelarea dezbaterilor privind diplomația tech la nivel global.

Pavel Popescu, invitat să facă parte din Consiliul Consultativ al Krach Institute for Tech Diplomacy at Purdue

Consiliul Consultativ, în care acum se regăsește și deputatul Pavel Popescu, este format dintr-o serie de personalități politice internaționale, reprezentanți ai industriei și mediului academic. Printre aceștia se numără foști înalți demnitari americani precum Mike Pompeo, fost secretar de stat al SUA, Matt Pottinger, fost secretar de stat adjunct pentru securitate națională, Robert O’Brien, fost asistent pentru securitate națională, și Keitch Krach, fost subsecretar de stat pentru Creștere economică, Energie și mediu. Alături de aceștia se află și Sir Iain Duncan Smith, membru al Parlamentului Marii Britanii, Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, și Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Citește și: Cîmpeanu: „Îmi este teamă de cifrele pe abandon şcolar după această criză sanitară”

Krach Institute for Tech Diplomacy are sediul în Washington DC, Statele Unite ale Americii, și este o inițiativă bipartizană cu scopul de a contribui la formularea politicilor publice în domeniul tehnologic și la utilizarea diplomației pentru promovarea acestora.

Acest institut de cercetare realizează studii aprofundate în domenii precum rețelele 5G, computația cuantică, inteligența artificială, biotehnologii și semiconductori. Folosind expertiza Universității Purdue și a liderilor diplomatici, institutul își propune să reducă decalajele de cunoștințe și experiență între inovatori și factorii de decizie politică.

Citește și: PSD lovește din nou în educație: Elevii din rural, mai degrabă încurajați să se lase de școală

Scopul principal al acestuia este de a asigura că liderii Statelor Unite și ai altor națiuni cu valori și mentalități similare sunt în măsură să înțeleagă tehnologiile emergente critice și să ia decizii legislative și politice informate.

România și aliații săi din Europa și America au luat măsuri pentru a contracara influența tehnologiei în războiul civilizațional cu statele autoritare. Aceste acțiuni vizează limitarea spionajului realizat de anumite platforme în favoarea guvernelor ostile, în timp ce se promovează utilizarea responsabilă a noilor tehnologii, potrivit financialintelligence.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te