Orban: Liberalii nu vor vota moțiunea de cenzură depusă de PSD

DE Daniel Toșa | 28.06.2021 - 14:21
Orban Liberalii nu vor vota moțiunea de cenzură depusă de PSD/FOTO: Facebook/ludovicorban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că niciun parlamentar liberal nu va vota moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului condus de premierul Florin Cîţu şi a precizat că, în coaliţie, s-a decis liberalii sa fie prezenti, dar să nu voteze moţiunea.

SHARE

"Le cer pesediştilor să nu se mai implice în campania internă din PNL rostind minciuni despre mine. Niciun parlamentar al PNL nu va vota moţiunea de cenzură. La nivelul coaliţiei s-a hotărât, tocmai ca să nu existe niciun fel de dubiu şi de problemă legată de exercitarea votului, ca parlamentarii din formaţiunile politice din arcul guvernamental să fie prezenţi şi să nu voteze”, a declarat Ludovic Orban.

„Obiectivul nostru este acela ca PSD să nu obţină niciun vot în plus faţă de voturile pe care le au parlamentarii PSD şi cei de la AUR, care am înţeles că sprijină moţiunea, mai exact să nu ia niciun vot de la parlamentarii din cadrul coaliţiei de guvernare. (...) A fost o decizie şi o discuţie la nivelul coaliţiei astfel încât, la nivelul coaliţiei, să fie lucrurile foarte clare, că au fost foarte multe minciuni vehiculate de cei de la PSD legate de posibilitatea ca fie parlamentari PNL, fie parlamentari din alte grupuri parlamentare să voteze moţiunea de cenzură”, a aformat Orban.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei avansează cu 76 metri pe an. Inaugurat, 2022

„Şi această decizie care s-a luat la nivelul coaliţiei a fost tocmai pentru a arăta foarte clar că această moţiune de cenzură este un balon de săpun şi că nu are nici cea mai mică şansă să treacă", a afirmat Orban la Parlament”, susține Orban.

El a susţinut că PSD este "principalul inamic" al dezvoltării.

Citește și: Armand a prins-o pe șefa ADP că-și repara vila cu resursele instituției. A dat-o pe mâna parchetului

"În ceea ce mă priveşte pe mine, consider o jignire declaraţiile liderilor PSD prin care au lansat aluzii că eu aş putea vreodată să cer vreunui parlamentar PNL să voteze o moţiune de cenzură a PSD. Ca preşedinte al PNL, am fost singurul lider al unei formaţiuni politice de dreapta de Opoziţie care a dărâmat în 31 de ani de democraţie un Guvern al PSD, sau FDSN sau PDSR”.

”Sunt singurul membru al PNL, al delegaţiei permanente, care a votat împotriva USL şi care a acţionat ca nefăcând parte din USL în cei doi ani de zile în care PNL a fost în combinaţie cu PSD. Consider că principalul inamic al dezvoltării României este fostul partid comunist, care a avut tot felul de avataruri indiferent cum s-a numit el FSN, FDSN, PDSR, PSD", a spus preşedintele PNL.

El şi-a exprimat încrederea că parlamentarii USR-PLUS nu vor vota moţiunea de cenzură.

"Am încredere în parlamentarii USR că nu vor vota moţiunea de cenzură", a declarat Orban.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te