Orban îl schimbă pe prefectul Capitalei, Nicolae Cojanu, după bâlbele privind infectările

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.10.2020 - 09:52
Premierul Ludovic Orban. Sursa foto: Facebook Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a confirmat, miercuri, că îl va demite pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, precizând că Traian Berbeceanu este una dintre variantele luate în calcul pentru Prefectura Bucureștiului.

SHARE

„Am luat decizia de schimbare a prefectului Capitalei. Joi vom opera în Guvern această schimbare", a spus Orban, la sediul BEM, unde au fost depuse listele PNL Bucureşti la parlamentare, citat de Agerpres. 

El a precizat că Traian Berbeceanu este una dintre variantele luate în calcul pentru funcţia de prefect al Capitalei.

Luni, pe fondul bâlbelor de duminică ale prefectului Cojanu, care nu știa cât e rata de infectare în București și câte cazuri confirmate de COVID sunt, a apărut în spațiul public informația că acesta urmează să fie demis.

Bâlbele au continuat luni la Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, care a anunțat întâi că creșele și after-school-urile vor fi închise, ca și universitățile, revenind apoi și spunând că, de fapt, acestea nu vor fi închise, iar universitățile își iau propriile decizii, în baza autonomiei universitare.

În final, lista restricțiilor din Capitală a rămas următoarea:

1. Masca de protecție este obligatoriu a fi purtată atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise.
2. Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul on-line, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educației și Cercetării respectiv în Scenariul Roșu.
3. Toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Activitatea desfășurată în creșe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale. Desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

Aceste măsuri sunt valabile pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.