O vedetă tv a lui Dan Voiculescu, fostul șef al Gabrielei Firea, face campanie anti Nicușor Dan

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 03.09.2020 - 18:07
FOTO: Podul.ro

Mugur Ciuvică, cunoscuta vedetă a Antenei 3, post de televiziune patronat de Dan Voiculescu, face campanie negativă pe Facebook la adresa lui Nicușor Dan.

SHARE

El este contracandidatul Gabrielei Firea, fostă moderatoare la Antena 3, postul de televiziune care l-a consacrat și pe Mugur Ciuvică.

În ultimele zile, Grupul de Investigații Politice (GIP), deținut de Mugur Ciuvică, promovează contra-cost pe Facebook o declarație video a brokerului fugar, Cristian Sima, în care acesta suține că, în alegerile pentru Primăria Capitalei din 2012, i-a pus la dispoziție lui Nicușor Dan un sediu de campanie pe Bd. Magheru din București.

Declarația a fost făcută în campania de la alegerile locale din 2016, când Nicușor Dan a candidat din nou, într-o emisiune pe care fostul jurnalist Robert Turcescu a realizat-o la televiziunea sa online, Unde TV, proiect pe care l-a abandonat între timp.

În spațiul public, Cristian Sima a detaliat acest episod.

”Nicușor, mamă, matematicienii (Nicușor Dan și Cristian Sima au absolvit Facultatea de Matematică-n.red.) nu mint, pentru că, prin reducere la absurd, se demostrează contrariul.

Ia întreab-o tu pe Măriuca Mereuță Talpeș (soția lui Florin Talpeș, patronul Bitdefernder- n.red.) de unde ai avut sediul din Magheru și dacă nu cumva o mie de euro din alea 5.000 erau de la mine, că tot ai recunoscut că ai luat 5.000 de la fam. Talpeș. E adevărat că nu ne-am întîlnit, pentru că eu nu aveam nimic să-ți cer, și te-am sprijinit pentru simplu fapt că ai fost olimpic ca și mine. E drept că m-aș fi așteptat măcar să-mi spui mulțumesc, dar nu m-am supărat. Dacă Măriuca Mereuță Talpeș va nega că ți-am dat sediul de campanie, ăla de pe b-dul Magheru, era sediul Sibex din București, și știi bine ce scria pe ușa, atunci voi proceda că și în cazul Predoiu și o să te faci de râs. Măriuca mi-a fost colegă, un matematician de excepție și nu vreau s-o bag în minciunile tale, dar dacă cumva mă forțați, o voi face. Nu a fost nimic ilegal, nu regret ce am făcut, dar când cineva minte demonstrez prin reducere la absurd”, a susținut pe Facebook Cristian Sima.

Nicușor Dan a precizat că nu a primit nimic de la Cristian Sima, insistând că nici măcar nu s-a întâlnit cu acesta.

„Domnul Sima era patron la Hotnews în campania trecută şi a plătit atunci un interviu la Hotnews, unde a apărut un interviu legal, plătit. Nu mi-a dat nici sediu de campanie, nici o mie de euro. Nici măcar nu am discutat personal cu dumnealui atunci”, a spus Nicușor Dan.

Scopul demersului este de a lipi imaginea publică a lui Nicușor Dan de cea a controversatului fost preşedinte al Bursei de la Sibiu (Sibex), acuzat că, în toamna anului 2012, ar fi fugit din ţară cu banii clienţilor firmei de brokeraj WBS Holding. Cristian Sima a negat toate aceste acuzații, afirmând că banii au fost pierduți în tranzacții bursiere legale, derulate prin societatea sa comerciale, clienții săi fiind conștienți de gradul de risc.

Brokerul a fost urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi spălare a banilor, în dosarul în care foştii săi clienţi au reclamat un prejudiciu de 2,5 milioane de euro. Ei l-au acuzat că le-a pierdut banii, depăşindu-şi mandatul acordat prin contract. Dosarul lui Cristian Sima nu a fost trimis în judecată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te