Numirea lui Alexandru Stănescu, la ANRE neconstituțională. A fost șef de CAP

DE Romulus Preda | Actualizat: 16.03.2022 - 21:17
Numirea lui Alexandru Stănescu, la ANRE neconstituțională. A fost șef de CAP și inginer agronom

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, miercuri, că a fost neconstituţională numirea lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, în funcţia de membru în Comitetul de reglementare al ANRE.

SHARE

„În cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a admis sesizarea de neconstituţionalitate şi a constatat că Hotărârea Parlamentului nr.49/2021 privind numirea unui membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvaţi România, este neconstituţională", se arată într-un comunicat al CCR.

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost propus de social-democraţi ca membru în Comitetul de reglementare al ANRE.

El a demisionat însă pe 3 martie din această funcţie, pe motiv că vrea să se dedice unor proiecte care îi solicită "întreaga" implicare.

Este inginer agricol

Stănescu a terminat Institutul Politehnic București - Facultatea Mecanică Agricolă, București. El nu a urmat niciun curs sau specializare în domeniul energiei.

În comunism a lucrat tot în domeniul agricol, fiind Inginer S.C. Agromec Vișina S.A, Vișina (România). Astăzi, Agromec Vișina a devenit o fermă.

Până în 2012 a fost director la S.C. Agromec Bucinișu S.A., Bucinișu.

Ulterior, a avut două mandate de parlamentar. În Parlament a evitat orice contact cu energia, el fiind vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice. În ambele mandate

Membrii Comitetului de reglementare sunt plătiți cu suma de 540 de mii de lei pe an. Rezultă, un venit lunar de 9.000 euro pe lună pentru acest post. Stănescu nu a ajuns să se mai bucure de el.

Citește și: Șef la CAP și agronom, fratele lui Paul Stănescu este în Comitetul ANRE. Post plătit cu 9.000 €/lună

Întrebat ce îl recomandă pentru această funcție, președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că „a contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele parlamentare”.

 

Alexandru Stănescu a fost deputat PSD pentru două mandate, în perioada 2012-2020. Acesta a fost președinte al Comisiei de Agricultură din 2017 până în 2020. Anterior a fost vicepreședinte al comisiei.

Marcel Ciolacu a spus că nominalizarea lui Stănescu la ANRE, în locul lui Marian Neacșu care a fost numit secretar general al Guvernului, nu are legătură cu faptul că fratele său, Paul Stănescu, este secretarul general al PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te