Nicuşor Dan: Sunt uluit, toate discuţiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc

DE Valentin Mirică | Actualizat: 28.04.2021 - 11:06
Foto: News.ro

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a declarat, miercuri, "uluit" de solicitările USR PLUS cu privire la buget, afirmând că subiectul a fost discutat cu grupurile de consilieri generali şi "toate discuţiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc".

SHARE

"Vă spun sincer, sunt uluit, adică noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele pe această propunere de buget încă de acum şase săptămâni şi acum venim şi spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate aşa ceva", a spus edilul la şedinţa CGMB.

Citește și: Consilierii generali ai USR PLUS îi cer lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget



El s-a arătat deschis în continuare la discuţii pe tema bugetului şi a subliniat necesitatea ca bugetul să fie adoptat cât mai repede.

"În opina mea, toate discuţiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc şi (...) au fost extrem de civilizate şi de constructive, s-au adus îmbunătăţiri. Spre exemplu, suplimentarea banilor pentru diverse investiţii, cum e Prelungirea Ghencea. Dacă se mai doreşte să discutăm despre buget, putem să discutăm, dar haideţi să ne grăbim să dăm bucureştenilor bugetul pe care îl aşteaptă ca să putem să începem investiţiile pe care le aşteaptă", a arătat Nicuşor Dan.

Consilierii generali USR PLUS din CGMB i-au solicitat primarului Capitalei, Nicuşor Dan, să retragă proiectul bugetului Bucureştiului pe 2021.

"Vrem să ne aşezăm la masă să discutăm şi să venim în faţa bucureştenilor cu un buget realist, bazat pe venituri reale. Nu putem aproba ceva ce nu a fost discutat. E ca şi cum Parlamentul ar fi în situaţia de a aproba bugetul Guvernului fără să ştie pe ce se bazează. (...) Cerem primarului să retragă proiectul. USR PLUS va vota bugetul doar după ce vor fi îndeplinite aceste standarde. (...) Imediat ce bugetul va fi aşezat pe nişte fundamente reale şi legale, grupul de consilieri USR PLUS din Consiliul General îl va vota. Trebuie să ne întoarcem la masa discuţiilor în cel mai scurt timp posibil", a declarat, marţi seară, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.

Pe de altă parte, Partidul Naţional Liberal susţine propunerea de buget iniţiată de primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Diana Mardarovici, consilier PNL în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, purtător de cuvânt al consilierilor liberali.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti se reuneşte miercuri într-o nouă şedinţă, pe ordinea de zi figurând proiectul bugetului Capitalei pe anul 2021. Veniturile bugetului general centralizat al Municipiului Bucureşti pe 2021 au fost prognozate la circa 9,59 de miliarde de lei, potrivit proiectului.

Citește și: Costel Alexe, pus sub control judiciar, s-a autosuspendat din funcția de președinte al PNL Iași

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te