Nicolae Ciucă le-a promis românilor din Spania cetăţenie dublă, până la sfârşitul anului

DE Florin Budescu | Actualizat: 16.03.2024 - 17:19
Nicolae Ciucă le-a promis românilor din Spania cetăţenie dublă, până la sfârşitul anului - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă le-a promis românilor din Spania cetăţenie dublă, până la sfârşitul anului. Preşedintele PNL Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu membri ai comunităţii româneşti din Madrid.

SHARE

Nicolae Ciucă le-a promis românilor din Spania cetăţenie dublă, până la sfârşitul anului. Preşedintele PNL Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu membri ai comunităţii româneşti din Madrid, cărora le-a dat asigurări că până la sfârşitul anului şi cetăţenii români stabiliţi în Spania vor putea deţine dublă cetăţenie.

O promisiune similară a fost făcută anterior şi românilor din regiunea Barcelonei. Ciucă se află în Spania împreună cu secretarul general al PNL Lucian Bode şi cu prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan.

Nicolae Ciucă le-a promis românilor din Spania cetăţenie dublă, până la sfârşitul anului

Delegaţia liberalilor, condusă de Nicolae Ciucă, are programate mai multe întâlniri cu românii din Madrid, inclusiv cu preoţii români din Diaspora, precizează PNL.

Vizita la Madrid vine după discuţiile cu mediul de afaceri din Catalonia, cu angajaţi români şi angajatori.

Conform sursei citate, mesajul Diasporei pentru liberali a fost unul de îngrijorare în faţa pericolului extremist şi anti-european.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă: România are capacități de apărare similare NATO

Liderul liberal Nicoale Ciucă a subliniat şi cu această ocazie că, din momentul aderării la UE, au intrat în România 115 miliarde de euro investiţii străine.

Diaspora a trimis acasă o sumă comparabilă, de peste 100 de miliarde de euro, precizează PNL. După întâlnirile din Spania, delegaţia PNL are programate mai multe întâlniri la Paris.

”Acordul privind dubla cetăţenie le va permite celor peste un milion de români din Spania să obţină cetăţenia spaniolă fără a renunţa la cea română, aşa cum cere legea fundamentală spaniolă în acest moment.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, vizită oficială de două zile în Spania

Dubla cetăţenie va aduce beneficii semnificative comunităţii româneşti din Spania. Va fi un sprijin pentru oameni, în ceea ce priveşte accesul la locuri de muncă mai bine plătite”, a declarat Nicolae Ciucă, conform News.ro.

Dubla cetăŢenie pentru românii din Spania este un demers iniţiat de liderul PNL în timpul mandatului de prim-ministru, precizează PNL, adăugând că Spania mai are asemenea acorduri doar cu Portugalia şi Franţa.

Liderul PNL spune că a primit multe semnale din partea comunităţii româneşti că ar fi nevoie de mai multe zboruri care să facă legătura între Spania şi România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te