Nicolae Ciucă, la comitetul PNL Sector 1: „Oamenii au nevoie de o politică a faptelor”

DE Alin Crișan | Actualizat: 08.04.2024 - 19:44
Nicolae Ciucă, la comitetul PNL Sector 1: „Oamenii au nevoie de o politică a faptelor” - Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea/ Imagine cu caracter ilustrativ

Nicolae Ciucă a declarat că alianţa între PNL şi PSD poate fi explicată foarte simplu şi anume că traficul, aerul, educaţia şi serviciile din Bucureşti nu ţin cont de idelogiile de dreapta sau de stânga, iar cetăţenii se aşteaptă la o politică a faptelor.

SHARE

Preşedintele liberalilor Nicolae Ciucă a declarat că alianţa între PNL şi PSD poate fi explicată foarte simplu şi anume că traficul, aerul, educaţia şi serviciile din Bucureşti nu ţin cont de idelogiile de dreapta sau de stânga, iar cetăţenii se aşteaptă de la partidele din coaliţie să ducă o politică a faptelor.

Nicolae Ciucă, la comitetul PNL Sector 1: „Oamenii au nevoie de o politică a faptelor”

„În situaţii şi vremuri tulburi, avem nevoie să facem acel minim sacrificiu de orgoliu, de ideologie şi să ne unim forţele pentru un obiectiv comun, un obiectiv echilibrat, un obiectiv care, într-adevăr, să demonstreze că putem să trecem peste momente care, de-a lungul istoriei, ne-au adus într-o stare de contondenţă politică, dar care iată că la un moment dat ne obligă să dăm dovadă de responsabilitate şi să facem ca tot ceea ce ne defineşte la centru-dreapta sau la centru-stânga să aibă un numitor comun care să fie dedicat, să fie pus în slujba cetăţeanului”, a afirmat Nicolae Ciucă, luni la Comitetul de Coordonare Extraordinar al PNL Sector 1.

El a mai spus că aerul, traficul din Bucureşti, educaţie şi serviciile medicale din Capitală nu ţin cont de idelogia de dreapta sau de stânga, iar oamenii se aşteaptă de la PNL şi PSD să facă „o politică a faptelor”.

„Această alianţă cred că poate fi explicată şi în cuvinte foarte simple. Aerul din Bucureşti nu ţine cont că avem ideologie de stânga sau de dreapta. Traficul din Bucureşti, deşi sunt unii care se află de la începutul mandatului pe contrasens, nu ţine cont de ideologie sau de doctrina de stânga sau de dreapta. Educaţia, serviciile medicale nu ţin cont de această ideologie.

Asta o spun nu pentru a vă convinge pe dumneavoastră că aşa gândesc. V-o spun pentru că din întâlnirile pe care le-am avut şi le avem cu oamenii, în fiecare zi aproape, pe stradă sau în diferite activităţi şi când îi întrebăm ce contează mai mult – ideologizarea sau faptele care să ofere stabilitate, echilibru, aflăm că oamenii aşteaptă de la noi şi de la PNL şi de la PSD o politică a faptelor”, a mai spus liderul liberalilor.

„Astăzi e vorba despre încredere. Nu știu dacă mi-a citit gândurile dl George Tuță, dar primul lucru de care vă vorbesc e incredere. La filiala PNL Sector 1 se desfășoară o activitate care trebuie să genereze încredere, să dobândească încrederea, și aceasta trebuie să fie încrederea în liderul filialei și în echipa de conducere a filialei S1, trebuie să fie un drum cu două sensuri.

Ca militar, dincolo de ce înseamnă partea aceasta formală a camaraderiei și respectului, cel mai important e ca indiferent de situație și există încredere, în camarad, in coeziune, in unitatea de acțiune a oricărei structuri, oricărei tip de structură militară. Și nu poti să funcționezi și să urmărești un obiectiv dacă nu există această incredere. La fel trebuie sa se intample si aici

De accea trebuie sa faceti in asa fel incat cetatenii, să le meritati increderea lor, că S 1 nu este un sector oatrecare. Știu că de-a lungul timpului s-a folosit această sintagma de apreciere: S1 e capitala capitalei. Trebuie să munciți astfel încât S1 sa redevină capitala Capitalei.

La rândul meu, am incredere in faptul că filiala Sector 1 sub conducerea lui George Tuță va face ca odată ce veți câștiaga primăria să schimbați toată această imagine total nepotrivită și total nerealitstă in comparație cu ce a fost o data filiala Sectorului 1 (…) Și e nevoie de experienta dlui primar A Chiliman ,de experiența și implicarea tuturor ce au reusit intr-o viata de om sa dobandeasca intelepciunea necesara sa va asezati, problemele cu care se confruntă Sectorul 1, sector care din pacate in momentele de fața e ramas cu acele probleme legate de gunoaiele de pe strada, sobolani si toate celelalte aspecte la care noi niciodată nu ne-am fi gândit.

Cred că prin această activitate prin care veți reuți să recâsștig increderea veti contribui la ceea ce noi ca partid , eu personal, intelegem ce înseamnă politica, a face politică. Sa schimbam perceptia. Avem nevoie să redobindim sa recastigam increderea , in tot ce inseamna deciziile si responsabolitatea politica”, a mai spus Ciucă.

De asemenea, Lucian Bode a subliniat importanța unei schimbări la Sectorul 1.

„Când mă uit la Sectorul 1 mă cuprinde nu doar dezamăgirea, ci și revolta. Revolta îi încearcă pe cei mai multi locuitori ai sectorului 1. Vremea experiențelor politice a trecut. Avem nevoie de echipe, de coeziune pentru a porni mai determinați, de a porni la drum, pentru un București demn de locuitorii lui. Am încredere-n George Tută că va produce schimbarea pentru fiecare cetățean al sectorului 1. succesul nostru se va oglindi în votul cetățenilor și avem datoria să convingem cetățenii că suntem singurii care putem oferi soluțiile”, a conchis Lucian Bode. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te