Viziune. Mircea Diaconu: președintele trebuie să semene cu noi, așa cum ne-a lăsat Dumnezeu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.10.2019 - 11:01

Mircea Diaconu vrea să fie un președinte atât de antisistem încât se prăbușește în ridicol.

SHARE

Viziunea se regăsește pe siteul www.mirceadiaconu.ro și se cheamă chiar așa: „viziune”. Are mai multe capitole unde alternează banalitățile, populismul și zicerile cu un înalt grad de naționalism.

1.     Națiunea în disoluție

Dacă altundeva în lume copiii iși aruncă părinții la azil, în România încă există alte mentalități. Ar trebui să ținem la ele.

(Cu bătaie la Occidentul decadent care nu își mai repsectă familia,și în contrast cu noi care avem un mare respect pentru „bătrâni”.)

2.     Transparență, desecretizare

Mari privatizări din ultimii 30 de ani au fost făcute prin operaţiuni de tip ocult, importante mărci româneşti fiind sistematic scoase de pe piaţa externă cu ajutorul unor persoane și instituții care trebuiau să fie atente la riscurile de ţară.

(Marile privatizări s-a făcut în timpul lui Tăriceanu, care îl susține astăzi. Dar și a lui Adrian Năstase care l-a susținut pe Ponta).

3.     Președintele, pe calea corectă a Constituției

Ogorul pe care trebuiau să lucreze (președinții n.red.) și să sădească s-a umplut de buruieni, iar societatea a fost puternic afectată.

(Un fel de  - să fie bine, ca să nu fie rău.)

4.     Campania

În campanie voi merge singur, fără liderii partidelor care fac parte din Alianţa Electorală UN OM, care au înţeles foarte bine că deciziile în privinţa a ceea ce voi face eu în calitate de candidat independent, îmi aparţin.

(Banii ALDE și Pro România sunt buni pentru campanie, Ponta și Tăriceanu sunt toxici. Dar asta e problema ultimilor doi.)

5.     Modelul propus

Preşedintele ar trebui să semene cu noi, cu oamenii obișnuiți, să arate că ne respectă, că îi pasă de noi toți, așa cum ne-a lasat Dumnezeu, și nu să se iubească doar pe sine.

(În 1990, Iliescu era dintre „ai noștri”, Rațiu și Câmpeanu veneau să ne fure țara.)

6.     Cetățenii egali cu statul

Președintele ar trebui să se îngrijească de mentalități, de morala publică, de relația între cetățean și stat. Statul s-a obișnuit să vâneze cetățeanul, să îl disprețuiască, iar efectul este că acesta se simte, în relația cu autoritățile, umilit și marginalizat.

(Vorbe goale.)

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.