Ministrul UDMR al Mediului face anunțuri privind politica României în presa lui Viktor Orban

DE Valentin Mirică | Actualizat: 19.07.2021 - 22:28
Tanczos Barna, fan al lui Viktor Orban Foto: Realitatea de Harghita

Ministrul UDMR al Mediului, Tanczos Barna, a făcut un anunț important privind politica României în relația cu UE în presa de la Budapesta, mai exact în cotidianul Magyar Nemzet. Demnitarul conduce o fundație finanțată generos de guvernul maghiar.

SHARE

În 2021, Magyar Nemzet s-a definit drept apropiat lui Viktor Orban, premierul Ungariei. Ziarul este considerat ca fiind pro-guvernamental. 

Aceasta este publicația în care ministrul român al mediului, Tanczos Barna, a anunțat că a semnat o scrisoare deschisă care se opune politicilor europene privind pădurile. 

Tanczos Barna a susținut că proiectul Comisiei Europene încalcă dreptul statelor membre UE de a-și decide politicile în domeniul pădurilor și susține că ”sistemul de gospodărire a pădurilor din România e bine reglementat şi sever”, potrivit Magyar Nemzet, citat de Rador.

Citește și:  EXCLUSIV Daună totală pentru buget: 220 de milioane euro, despăgubiri din cauza incompetenței CNAIR

Oficialul român a mai spus pentru presa maghiară că protejarea pădurilor reprezintă o povară financiară pentru un stat membru deoarece în momentul în care se interzice exploatarea unei păduri sunt îngrădite drepturile proprietarului, iar în aces caz trebuie acordate despăgubiri.

Tanczos Barna a făcut parte dintr-un grup select de lideri ai UDMR care în mai 2019 l-a însoțit pe Viktor Orban într-o vizită la Academia de Hochei din Cârța, vizită la care presa nu a avut acces decât parțial. 

Un antrenament la această academie a fost urmărit atât de Viktor Orban şi de alţi membri ai delegaţiei sale, printre care s-a numărat şi preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, cât şi de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, născut în localitatea Cârţa şi de senatorul UDMR Tanczos Barna, preşedintele Fundaţiei Mens Sana, prin care se finanţează Academia de Hochei de la Cârţa.

Citește și: Predoiu, răspuns dur la acuzațiile lui Daniel Morar: i-ar fi “topit“ lui Kovesi sute de dosare

Tanczos Barna este și acum președintele Fundației Mens Sana, potrivi ultimei declarații de interese, depuse în iunie. “Din cele 10 milioane de euro cheltuite de Mens Sana pentru înființarea acestui centru, 90% provin din partea contribuabililor ungari“, arăta acum câteva luni postul France 24. Ministrul nu primește însă bani pentru această funcție. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.