„Am avut aseară în jurul orei 6 indicii că echipele noastre au identificat resturi care pot fi asociate cu o dronă. S-au făcut lucrurile obișnuite în astfel de cazuri, echipele au luat probele pe care le analizează cu echipamentele avute la dispoziție în cadrul MApN”, a explicat ministrul Apărării.
Ulterior, echipajele MApN au descoperit resturi care ar putea fi de la o dronă, în localitatea Plauru din județul Tulcea, la aproximativ 30 de km de orașul Tulcea.
„Eu i-am furnizat această informatie (șefului statului, n.red.) Când i-am comunicat, m-am bazat pe toate datele puse la dispoziție de colegii din MApN și care duceau la această concluzie. Informarea mea s-a bazat pe ce am avut la dispoziție. Informarea a fost cu bună-credință”, a declarat Angel Tîlvăr.
Iohannis: Nu au căzut drone
Aseară, Klaus Iohannis a declarat, la Cincu, că nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România.
”Avem control total asupra spaţiului nostru naţional, însă da, suntem îngrijoraţi, fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească, a mai spus şeful statului.
”Am avut chiar astăzi atacuri la 800 de metri de graniţa noastră”, a mai spus preşedintele.
Citește și: Iohannis: „Nu a existat nicio dronă care a ajuns în România. Avem control, dar suntem îngrijorați”
Ucraina publică dovada că drona rusească a căzut in România. De ce nu recunoaște Bucureștiul. Dmitro Kuleba a declarat că Ucraina are la dispoziție dovezi fotografice ale prăbușirii UAV-ului Shahed în România în timpul atacului rusesc.
Citește și: Ucraina publică dovada că drona rusească a căzut în România. De ce nu recunoaște Bucureștiul
Angel Tîlvăr a absolvit cursuri post universitare la Şcoala Națională de Studii Politice şi Administrative, Colegiul Naţional de Apărare, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” și Institutul Diplomatic Român.