Ministerul Energiei ar putea trece la PSD la rotativă. Liberalii au refuzat Ministerul Apărării

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.10.2022 - 12:38
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu vor face rocada în mai 2023- Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a propus PNL, la discuţiile de marţi seară, preluarea Ministerului Apărării, ofertă respinsă de liberali, au declarat surse din coaliţie, care au precizat că există varianta în care Ministerul Energiei treacă la PSD la rotativă.

SHARE

Conform aceloraşi surse citate de News.ro, o discuţie privind eventuala preluare a MApN de către liberali ar putea avea loc la schimbul de premieri şi de ministere.

Ministerul Energiei ar putea reveni PSD după rotativă, ceea ce nu va însemna însă că vor fi şi alte schimbări faţă de protocolul alianței de guvernare.

Sursele citate au mai afirmat că o propunere a PSD pentru portofoliul rămas liber după demisia lui Vasile Dîncu ar putea veni în interiorul celor 45 de zile ale interimatului lui Nicolae Ciucă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat miercuri, referitor la momentul în care PSD va veni cu propunerea pentru ministerul Apărării, că se va întâmpla cât de curând.

El a menţionat că în momentul acesta, Ministerul Apărării are la conducere omul care a condus acel minister şi a fost Şeful de Stat major, astfel că nu este o problemă las minister.

Întrebat dacă va exista o negoiciere în coaliţie pentru un schimb de ministere între PNL şi PSD, Ciolacu a răspuns că nu consideră că este o abordare serioasă un eventual troc, dar are loc o discuţie în coaliţie”.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat marţi, despre schimbul de ministere, că nu crede că îşi permite cineva în momentul de faţă o perioadă lungă de negocieri politice sau reaşezare.

Citește și: Rusia amenajează spitale subterane, pregătindu-se de un război cu Occidentul

El a precizat că liberalii îşi doresc o perioadă tranzitorie cât mai scurtă şi aşteaptă din partea PSD această nominalizare la Ministerul Apărării, cât mai repede, el menţionând că nimeni nu le poate influenţa sau impune un anume nume pentru acest portofoliu.

Conform Protocolului coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă va avea mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.

Citește și: VIDEO Șofer cu Mercedes de lux, lovește alte mașini și fuge de poliție. LIVE cu amenințări din baie

De asemenea, la schimbarea premierului, conform rotaţiei politice convenite, se vor înlocui şi următorii reprezentanţi în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei Prim-ministrului.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te