Minciunile Oanei Țoiu (USRPLUS) pentru a justifica sporurile acordate angajaților lui Bădălău

DE Mircea Marian | Actualizat: 30.08.2021 - 21:32
Bădălău, Ciolacu și o admiratoare, la o petrecere Foto Facebook/ Cătălina Sfetcu/ Giurgiu.net

Oana Țoiu (USRPLUS) susține că, de fapt, n-a vrut să li se taie salariile. Într-o serie de postări pe Facebook, Țoiu mai afirmă că Autoritatea de Audit este independentă.

SHARE

Newsweek a arătat că deputații PNL și USRPLUS s-au înțeles, în comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților, și au votat ca atât funcționarii ministerului Energiei, cât și cei ai Autorității de Audit, din cadrul Curții de Conturi, să primească un spor de 50% pentru că interacționează cu PNRR.

Citește și: 200.000 de oameni ar putea muri din cauza Covid-19 până la 1 decembrie, în Europa (OMS)

Amendamentul prin care și angajații Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi să primească spor de PNRR a fost formulat de deputata Oana Silvia-Țoiu, de la USRPLUS. Totuși, potrivit unor surse politice, adevăratul autor al propunerii este ministrul USRPLUS Cristian Ghinea, care a convins-o pe colega sa să și-l asume. Ghinea ar dori astfel să aibă o relație bună cu Autoritatea de Audit de la Curtea de Conturi, autoritate condusă de pesedistul Niculae Bădălău. Președintele Curții de Conturi este un alt pesedist, Mihai Busuioc. 

Oana Țoiu a răspuns, pe Facebook, acestui articol, dar o serie de informații sunt incorecte.

Afirmă deputata USRPLUS: „Și mie mi-ar plăcea că instituțiile să nu mai fie conduse de PSD-iști numiți de fosta guvernare prin tot felul de cumetrii. Este ilegal și imoral să te apuci să tăi salariile unei părți a angajaților acelor instituții pe acest criteriu”. 

Newsweek România nu a cerut să se taie salariile - deși s-ar putea discuta cât sunt de mari și care sunt rezultatele Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

Oana Țoiu: „Nu este un spor introdus acum de către noi ci e vorba de unul existent de mai bine de un deceniu. Da, de mai bine de un deceniu. Ce am făcut noi prin modificările propuse este să clarificăm faptul că celor care vor lucra pe PNRR să li se aplice aceeași grilă de salarizare că în cazul celorlalți funcționari care lucrează pe alte programe operaționale/ fonduri europene. Nimic complicat și nici un avantaj suplimentar”.

În realitate OUG 24/2021 reglementează sporul de PNRR pentru angajații SGG și MIPE, iar acum deputații l-au extins și la ministerul Energiei și la Curtea de Conturi. Țoiu se referă la un spor acordat funcționarilor care lucrează cu fonduri europene, spor la fel de controversat  fiindcă premiază contraperformanța din acest domeniu. 

Oana Țoiu: „Autoritatea de Audit este un organism independent operațional de Curtea de Conturi și față de gestionarea și implementarea fondurilor comunitare nerambursabile. Nu e o părere, e o lege, motiv pentru care nu cred că afirmația conform căreia am fi oferit un cadou Curții de Conturi este cea mai corectă”.

Citește și: Eric Clapton s-a săturat de pandemie. A scris un cântec despre COVID: „This Has Gotta Stop”

Realitatea este că instituția este politizată, fiind controlată de PSD. Șeful Autorității de Audit este Niculae Bădălău, fost hoț de grâu, condamnat penal, prieten cu Marcel Ciolacu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te