Meleșcanu: românii din Austria să voteze în Cehia. Ponta: unii s-au pus de trei ori la rând

DE Petre Bădică | Actualizat: 07.06.2019 - 12:28

 Nu e prima oară când politicienii PSD umilesc și apoi jignesc alegătorii din diaspora.  

SHARE

 

MAE susţine, în raportul privind votul din Diaspora trimis, azi, premierului, că printre factorii care au dus la cozile formate la votul la europarlamentare se numără ”acţiuni coordonate de aducere la vot a unui număr mare de cetăţeni cu autocarele”, scrie Mediafax.ro.

Și la alegerile prezidențiale din 2014, au existat acuzații asemănătoare. Victor Ponta a declarat că unii alegători s-au pus de mai multe ori la coadă pentru a da celor de acasă sentimentul că rândurile de votanți sunt mai consistente. "Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se așezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor. Acum dacă îi întrebați pe cei care stăteau la coadă, am văzut că s-au înscris 8.000 de oameni să voteze în diaspora. 8.000 sunt în câteva blocuri în Drumul Taberei. Și noi, toată țara, tot Guvernul, muncește numai pentru cei 8.000”, a spus Ponta.

În raportul MAE de azi se precizează și că unii românii au rămas în apropierea secțiilor de vot să pară că este mai mare aglomerația.

Naveta pentru vot

Teodor Meleșcanu a fost ministru de externe și în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2014. Atunci a venit cu mai multe soluții (jignitoare) pentru ca românii din diaspora să evite cozile. „Aş vrea să recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simţi descurajaţi de numărul mare de oameni care sunt la coadă, să încerce să voteze şi la alte secţii. Cea mai apropiată secţie este la Nancy, unde, la ora actuală, nu există niciun fel de coadă", a declarat, la Paris, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. Între Paris și Nancy sunt aproape 400 de kilometri. Românii au fost îndemnați să se ducă la vot în altă țară. La coadă la Viena, românii au primit fluturaşi care îi îndeamnă să meargă să voteze în Slovacia sau în Cehia, pentru că acolo nu e coadă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -