Marius Bodea, candidatul USR PLUS la Iași, angajat si plătit de un condamnat la 6 ani închisoare (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 22.09.2020 - 11:05
Marius Bodea

Alianța USR PLUS a reușit să susțină la Iași un fost angajat al afaceristului Cristian Maftei, condamnat la închisoare pentru corupție si care a fugit din țară pentru a nu-si ispăși pedeapsa.

SHARE

Este vorba despre Marius Bodea, candidat la Președinția Consiliului Județean Iași din partea alianței USR PLUS, alianță politică care se laudă doar cu „oameni noi în politică”, oameni care de fapt au crescut politic în ultimii 30 de ani, susținuți prin tot felul de funcții în instituții și companii de stat.

Dezvăluirea apare într-o anchetă jurnalistică realizată de ziariștii din Iași care au făcut și alte investigații cu privire la diferiți politicieni din capitala Moldovei.

Marius Bodea nu poate sa spună că nu a avut nici o legătură cu mediile corupte având in vedere că acesta a fost angajat timp de aproape doi ani la societatea Compania Quantum SA, firma patronată de Cristian Maftei, afaceristul condamnat pentru corupție în dosarul în care fostul prefect Radu Prisăcaru a fost băgat la închisoare pentru luare de mită.

Astfel, Marius Bodea a fost angajat la SC Compania Quantum SA în perioada 2009-2010, perioadă în care Cristian Maftei era judecat pentru corupție în calitate de intermediar al mitei primite de fostul prefect Radu Prisăcaru.

Să precizam că Maftei a fost trimis în judecată pe 5 decembrie 2006 după 4 luni de la arestarea în flagrant a fostului prefect Radu Prisăcaru. Astfel, flagrantul în urma căruia a fost arestat Prisăcaru a fost realizat pe 31 august 2006.

Ori, Marius Bodea s-a angajat la firma lui Cristian Maftei la începutul anului 2009. Marius Bodea a încasat in anul 2009 de la Compania Quantum salarii în valoare totală de  58.537 lei.

În anul 2010 a încasat de la Compania Quantum numai 3.081 lei.

După aceea nu a mai fost nevoie să rămână angajat la Maftei deoarece i-a găsit partidul (PNL) tot felul de sinecuri adică funcții pe la instituții deconcentrate (Protecția Consumatorului) și companii de stat, Tehnopolis, Aeroport, consilii de administrați etc.

_______________

Comandat de PNL, Executat de: News International SA, cod AEP- 21200012.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteți modifica setările de Cookie