Petrache cere congres extraordinar în PNL! Orban: Cererea lui Petrache nu e împărtășită de colegi

DE Mircea Marian | Actualizat: 23.07.2018 - 19:39
Marian Petrache Foto: Facebook

Tensiunile în PNL continuă. Liderul organizației din Ilfov, Marian Petrache, a cerut un congres extraodinar și l-a atacat pe Vasile Blaga, care s-a întâlnit cu liberalii proveniți din fostul PDL. La scurt timp după aceste declarații, președintele PNL l-a contrazis pe Petrache.

SHARE

„Da, (Vasile Blaga - n.r.) a făcut o gafă, aceea a fost o gafă. (...) Am spus în interiorul partidului, ce am avut de spus am spus acolo. Nu cred că pot să dezbat problemele interne ale partidului afară. Nu e corect. (A făcut o gafă - n.r.) pentru că nu mai există fostul PDL şi fostul PNL. Există PNL", a declarat Marian Petrache, după ședința săptămânală a conducerii PNL.
Liderul organizației ilfovene a arătat că a propus organizarea congresului pentru reafirmarea sprijinului faţă de Ludovic Orban din partea celor care l-au votat.
„Au fost o grămadă de fuziuni şi trebuie ca fiecare membru PNL să se simtă ca acasă, să nu se simtă nimeni exclus, pentru că nimeni nu e exclus din PNL. ( ...) Boală lungă, moarte sigură! Sunt voci în partid - chiar dvs. le comentaţi şi spuneţi că e contestat, că nu e contestat. Ludovic a fost ales de 80% dintre cei care au participat la acel congres. În mod normal, cei care l-au susţinut trebuie să îşi reafirme sprijinul faţă de Ludovic Orban, pentru că, dacă erau aşa de corecţi, nu avea loc acea întâlnire", a explicat liderul PNL Ilfov.


Orban: Este o cerere individuală


După declarațiile lui Petrache, a reacționat președintele PNL, Ludovic Orban. „Această cerere este o cerere individuală a unui coleg de-al meu, care nu este împărtăşită de colegii mei. Pe sondajele de opinie din ianuarie 2017 PSD avea 54-55% în timp ce PNL avea 16-17. Astăzi între PNL şi PSD este o diferenţă de câteva procente iar acest lucru se datorează în cea mai mare parte conducerii legitim alese la congres (...) În ceea ce mă priveşte pe mine şi conducerea partidului, am tratat toţi membrii la fel, nu a existat niciun fel de discriminare între PNL şi această atitudine va fi o constantă a actualei conduceri, partidul este unul singur”, a spus Orban. 


Blaga, discuții doar cu liderii ex-PDL


Fostul copreşedinte al liberalilor Vasile Blaga s-a întâlnit miercuri cu mai mulţi foşti democrat-liberali și, ulterior, a explicat că aceştia doresc un PNL puternic, însă sunt multe lucruri de corectat.
„Am dorit să avem o şedinţă fără o ordine de zi, între colegi, între vechi prieteni, pentru că am dus împreună foarte multe bătălii şi majoritatea care nu sunt în concediu au venit la această întâlnire. Ne interesează partidul, asta am spus-o cu toţii, ne interesează parcursul lui, ne interesează tot ceea ce va face în anul electoral 2019, în primul rând câştigarea alegerilor prezidenţiale; sigur, vor conta şi alegerile europarlamentare, dar în primul rând alegerile prezidenţiale, pentru că vedeţi cum se comportă PSD şi astăzi ca un partid stat. Ce ar face dacă ar avea şi prezidenţialele? Avem această obligaţie cu toţii de-al sprijini pe preşedinte pentru a obţine al doilea mandat şi toţi colegii au fost de acord cu lucrurile acestea. Dorim un partid puternic, sunt multe lucruri de corectat. Colegii le vor transmite către forurile formale ale partidului, către Biroul Executiv, Biroul Permanent Naţional, astfel încât ele să se corecteze, pentru că într-adevăr, ca în orice familie, lucrurile pot fi îmbunătăţite şi sunt sigur că vor fi îmbunătăţite", a declarat Vasile Blaga, la sediul central al PNL, după întâlnirea cu foştii democrat-liberali.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te