Marcel Ciolacu, scrisoare către liderii CE: Statul de drept în România este în pericol

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 24.06.2021 - 13:59
Marcel Ciolacu, scrisoare către liderii CE: Statul de drept în România este în pericol. Foto PSD

Președintele PSD a trimis o scrisoare către președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și vicepreședintele Frans Timmermans, în care spune că în România „democrația și respectul pentru statul de drept sunt serios în pericol”.

SHARE

Marcel Ciolacu susține, în scrisoare, că partidele de la guvernare „sunt obsedate de putere și pregătite să facă totul pentru a o obține”.

„Ca lider al opoziției în țara mea este bine de știut că românii pot conta pe prieteni precum sunteți voi care pun siguranța și drepturile oamenilor deasupra oricărui lucru.

De aceea, luând în considerare evenimentele recente în România, mă simt obligat să vă informez că democrația și respectul pentru statul de drept sunt serios în pericol, de către actualele partide din guvernul țării noastre, și cerem ajutorul Comisiei Europene în gestionarea abuzurilor comise de partidele de guvernare”, le-a scris Marcel Ciolacu, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și vicepreședintele CE, Frans Timmermans, potrivit Digi24.

Acesta face referire în scrisoare la: decizia CCR de a respinge numirile de la SRTv și SRR; numărarea „ilegală” a voturilor de la moțiunea simplă pentru demiterea ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea; demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, “fără a respecta procedurile legale în vigoare”.

„Rămânem la dispoziția voastră pentru a identifica soluțiile adecvate pentru a evita ca România să alunece pe o cale nedemocratică.

În ciuda eforturilor noastre de a identifica o înțelegere pentru ca România să se dezvolte și să-și întărească democrația, statul de drept și participarea cetățenilor, actualele partide de la guvernare sunt obsedate de putere și pregătite să facă totul pentru a o obține.

Comisia ar trebui să continue să fie garantul valorilor europene, democrației și statului de drept în România și ne bazăm pe imparțialitatea și sprijinul vostru în adresarea acestor subiecte”, mai arată scrisoarea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.