Marcel Boloş: „Urmează doi ani foarte importanţi în materie de dezvoltare”

DE Alin Crișan | 16.05.2024 - 21:24
Marcel Boloş: „Urmează doi ani foarte importanţi în materie de dezvoltare” - Foto: INQUAM Photos/ Mălina Norocea

Marcel Boloş a declarat că „România este angajată pe drumul atragerii baniilor europeni, atât din PNRR, cât şi din Politica de Coeziune”.

SHARE

Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, care participă la reuniunea Ecofin, s-a întâlnit cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis şi a discutat despre situaţia economică a României.

Marcel Boloş: „Urmează doi ani foarte importanţi în materie de dezvoltare”

”Prognoza Comisiei privind deficitul nu este foarte optimistă”, a transmis Boloş, adăugând că datoria Guvernului este să facă eforturi pentru a asigura un echilibru.

”România este angajată pe drumul atragerii baniilor europeni, atât din PNRR, cât şi din Politica de Coeziune. Acest lucru implică realizarea reformelor aferente: pensii, salarizare publică, reforma fiscală, cât şi realizarea şi implementarea la termen a investiţiilor în infrastructură, educaţie şi sănătate”, a scris, joi seară, pe Facebook, Marcel Boloş.

Acesta apreciază că ”urmează doi ani foarte importanţi în materie de dezvoltare”.

”Ne bucurăm de stabilitatea şi încrederea investitorilor şi putem asigura necesarul de finanţare pentru ca investiţiile să nu se blocheze, iar România a făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte implementarea reformelor care aduc adevărata schimbare. În această marjă am avut discuţii cu domnul vicepreşedinte al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, în contextul participării mele la Ecofin”, a mai scris Boloş.

Acesta adaugă că ”prognoza Comisiei privind deficitul nu este una foarte optimistă”.

”La fel de sigur este că e datoria Guvernului este să facă eforturi susţinute pentru a asigura un echilibru între gestionarea deficitului şi realizarea investiţiilor esenţiale care schimbă vieţi. România este angajată pe un drum ireversibil al dezvoltarii, nivelul investiţiilor publice este cel mai mare anul acesta din întreg blocul european (7%)”, se mai arată îmn postarea ministrului de Fianţe.

Potrivit lui Boloş, în termeni de execuţie bugetară, ”suntem la un prag istoric, înregistrând în aprilie un nivel cu 75% mai ridicat al investiţiilor publice din fonduri naţionale şi din fonduri europene, în raport cu anul precedent”.

”De asemenea, avem a doua cea mai mare creştere economică prognozată la nivelul UE, de peste 3%, cu premisele menţinerii acestui ritm şi pentru anul următor.

Suntem aşadar pe un drum ireversibil al schimbărilor, atât în materie de dezvoltare prin realizarea investiţiilor în autostrăzi, drumuri expres, infrastructură locală, cât şi din perspectiva socio-economică, prin implementarea reformelor pensiilor, salarizării, venitului minim de incluziune, aspecte ce contribuie semnificativ la schimbarea standardelor de viaţă ale populaţiei”, a mai transmis Marcel Boloş.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te